Aeroportul Luton din Londra va avea o noua legatura feroviara

In urma planurilor aprobate de Consiliul Luton Borough, Aeroportul Luton din Londra va beneficia de o noua statie feroviara pentru ca trenurile sa poata circula direct catre terminal. O linie feroviara de 2,2 km va fi construita catre statia Luton Airport Parkway existenta pentru a inlocui linia de autobuz care realizeaza legatura in prezent.
Noua statie feroviara va fi deschisa pana la sfarsitul lui 2020. Proiectul este estimat la 200 de milioane de lire (227,5 milioane de euro). Linia va reduce timpul de calatorie intre aeroport si Londra sub o ora si jumatate.
Anul trecut, London Luton Airport a anuntat planurile de constructie a unei linii intre Luton Airport Parkway si terminalul aeroportului. Planurile au fost confirmate pentru realizarea unui sistem de tranzit similar celor puse in circulatie la aeroporturile Gatwick si Birmingham.
Dupa finalizarea proiectului, serviciile de transport vor optimiza gradul de accesibilitate si a timpului de asteptate pentru peste 2 milioane de pasageri care in prezent calatoresc spre aeroport utilizand calea ferata.