spot_img
miercuri, octombrie 5, 2022
spot_img

Umbra lui Traian Băsescu revine în Ministerul Transporturilor. Adriana Săftoiu la CFR SA

Rămasă fără post de parlamentar și, deci, fără serviciu, Adriana Săftoiu a revenit în Palatul CFR, cu contract de muncă.

Adriana Săftoiu la CFR

Surse din cadrul conducerii Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA au confirmat pentru Club Feroviar că fosta ziaristă a fost încadrată pe postul de consilier și trebuie să facă pontajul în fiecare zi. Pe lângă salariu, ea beneficiază și de bonuri de masă.

Adriana Săftoiu la CFR SA. Ea a mai lucrat la Ministerul Transporturilor

Adriana Săftoiu a mai lucrat în Ministerul Transporturilor la finele anilor 90, când a fost consilieră a ministrului de la acea vreme, Traian Băsescu. De altfel, mulți ani ea a fost protejata fostului șef al statului, care i-a și numit fostul soț, Claudiu Săftoiu, la conducerea Serviciului de Informații Externe.

Ea a mai fost consilier prezidențial și purtător de cuvânt al președintelui României.

Ruptura de Traian Băsescu, din cauza Elenei Udrea

Apoi, între cei doi a apărut ruptura, iar în 2015 Adriana Săftoiu a publicat cartea ”Cronica de Cotroceni”, devenită bestseller-ul anului, în care îl face cu ou și cu oțet pe fostul să protector. „Prima mea zi la capătul a zece ani de colaborare cu Traian Băsescu a fost vineri, 30 martie. Dimineața a sunat telefonul. Nu îmi era greu să-mi imaginez cine ar fi putut să fie. N-am răspuns. În sfârșit, eram liberă de contract. Apoi, telefonul a sunat din nou. «Te caută Presedintele», m-a informat bine cunoscuta voce de la secretariat. «Nu mai lucrez la Cotroceni. Poți să-i spui că nu am răspuns la telefon.»”, scrie Adriana Săftoiu.

Motivul despărțirii celor doi a fost Elena Udrea, susține fosta ziaristă. ”Pe la şase seara, Traian m-a chemat la el în birou. Elena Udrea, îmbrăcată în roşu, cu o fustă mini provocatoare, atârnând de biroul lui. Niciun gest de a masca atitudinea deloc neoficială şi nepotrivită locului. Elena m-a privit cu siguranţa femeii care poate sta la propriu pe biroul şefului”, scrie Săftoiu în cartea care acum se vinde pe site-ul Editurii Polirom cu 9,99 lei.

Ultimele Articole