miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

Adrian Criț rămâne director general al STB. Consiliul de Administrație i-a prelungit mandatul

Adrian Criț rămâne director general al STB până în septembrie, după ce Consiliului de Administrație al Societății de Transport București i-a prelungit mandatul.

Adrian Criț rămâne director”Se prelungește perioada de mandat a directorului general Adrian Criț până la 15.09.2023”, se arată în decizia Consiliului de Administrație al STB.

Mandatul lui Adrian Criț la șefia STB expira sâmbătă, 15 iulie 2023. Decizia de prelungire  a fost luată în vederea finalizării procedurii de selecție a noului director general, în baza Ordonanței 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Adrian Criț rămâne director. El a fost numit în martie 2021

Consiliul de Administrație al STB l-a numit director general pe Adrian Criț pe 10 martie 2021, după cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

El a absolvit în 1998 Facultatea de Inginerie Mecanică, Secția Motoare cu Ardere Internă din cadrul Universității Politehnica București, iar un an mai târziu a finalizat specializarea postuniversitară în cadrul aceleiași instituții de învățământ, cu tema “Termodinamica motoarelor cu ardere internă”.

Și-a început cariera profesională la Registrul Auto Român, unde a fost, pe rând, inginer Bază de Date Tehnice, șef Colectiv Poluare Autoturisme, șef Compartiment Poluare și șef Departament Coordonare Tehnică, Poluare și Consultanță.

Apoi, în perioada iunie 2010 – noiembrie 2011 a ocupat funcțiile de director general și președinte al Consiliului de Administrație al Regiei Autonome de Transport București. Ulterior, în perioada decembrie 2011 – iunie 2012 a fost director general și președinte al Consiliului de Conducere al Autorității Metropolitane de Transport București din subordinea Ministerului Transporturilor, care își avea sediul la etajul 11 din Palatul CFR.

În această calitate, s-a implicat în înființarea AMTB, respectiv elaborarea și punerea în aplicare a legislației pentru înființarea și funcționarea acestei instituții; elaborarea Regulamentului de Organizare și Funcționare; elaborarea Strategiei de Transport pe termen mediu din zona metropolitană București, strategie ce a fost pusă la dispoziția MTI spre aprobare; colaborarea cu experți ai Băncii mondiale prin proiectul PODCA, unde AMTB a obținut finanțare de un milion de euro; elaborarea normelor de transport cu autobuzul în zona metropolitană București.

După plecarea de la AMTB, Adrian Criț a condus două firme private (Green Cars SRL și Interlogistic AC SRL), iar din iunie 2016 și până în martie 2021 a fost consilier al directorului general al Registrului Auto Român R.A.

Ultimele Articole