miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Administrația Federală pentru Transport (FTA) din SUA selectează proiecte de modernizare a stațiilor

Federal Transit Administration (FTA) din SUA a anunțat că opt sisteme de transport în comun din opt state vor primi o finanțare federală în valoare totală de 343 de milioane USD pentru a moderniza stațiile de transport feroviar și a le face mai ușor accesibile pasagerilor.
Această investiție este prevăzută de Legea bipartizană privind infrastructura și a fost acordată prin programul All Stations Accessibility (ASAP).
Beneficiarii subvențiilor vor utiliza fondurile pentru a face stațiile de transport feroviar mai accesibile și în conformitate cu standardele ADA (Americans with Disabilities Act) prin instalarea de lifturi, renovarea peroanelor pentru îmbarcarea la nivel, îmbunătățirea semnalizării și îmbunătățirea sistemelor vizuale și audio.

Proiectele ASAP selectate sunt:

  • Metropolitan Transportation Authority din New York va primi 156,5 milioane de dolari pentru îmbunătățirea accesibilității în stațiile Wakefield-241st Street, Kingsbridge Road, 167th Street, 145th Street și 110th Street.
  • New Jersey Transit Corporation va primi 83,3 milioane de dolari pentru îmbunătățirea accesibilității la stația Brick Church de pe linia Morris și Essex, care servește drept legătură feroviară esențială între New York Penn Station, Newark și comunitățile din comitatele Morris și Essex.
  • Massachusetts Bay Transportation Authority va primi o finanțare de 67,6 milioane dolari pentru a moderniza platformele de stație la 14 stații de-a lungul ramurilor B și C ale liniei de metrou ușor Green Line care nu sunt accesibile călătorilor cu handicap.
  • Greater Cleveland Regional Transit Authority din Ohio va primi 16 milioane de dolari pentru reabilitarea a 8 stații în vederea accesibilizării întregii Blue Line pentru persoanele cu handicap.
  • Pittsburgh Regional Transit System va primi 8 milioane dolari pentru a face stațiile Palm Garden, Dawn, Hampshire, Stevenson, Poplar, Arlington, Smith Road, Casswell, Highland și Dorchester de pe linia roșie accesibile persoanelor cu handicap.
  • New Orleans Regional Transit Authority va primi 5,5 milioane dolari pentru reproiectarea și modernizarea rutei de tramvai St. Charles. Printre caracteristicile proiectului se numără finalizarea proiectării și construcției de stații conforme cu ADA și realizarea de studii de trafic de-a lungul coridorului istoric.
  • San Francisco Municipal Transportation Agency (SFMTA) va primi aproximativ 4,7 milioane de dolari pentru a construi peroane, rampe pentru scaune cu rotile și pentru a aduce alte îmbunătățiri de accesibilitate la cinci stații de metrou ușor Muni pe linia J-Church și la trei stații Muni pe linia M-Ocean View.
  • Maryland Transit Administration va primi 1,4 milioane de dolari pentru a efectua lucrări de inginerie și proiectare pentru a face stația College Park MARC de pe linia Camden complet accesibilă.
    „Nu numai că modernizăm infrastructura națiunii noastre, dar facem acest lucru într-un mod care o face mai accesibilă pentru americanii în vârstă, persoanele cu handicap și toți utilizatorii de transport în comun. Această inițiativă, posibilă datorită Legii bipartizane privind infrastructura, modernizează vechile stații de cale ferată cu lifturi, rampe și multe altele, pentru a ne asigura că transportul nostru public este mai accesibil pentru milioane de americani care își duc viața de zi cu zi”, a declarat secretarul american pentru transporturi, Pete Buttigieg.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole