spot_img
duminică, aprilie 2, 2023
spot_img

Comisarul european Adina Vălean în România. Întâlnire cu conducerea CFR

Comisarul european pentru Transport, Adina Vălean, va face o vizită în România, luni şi marţi, ocazie cu care va avea întâlniri cu premierul Nicolae Ciucă, cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi cu ONG-uri, voluntari şi reprezentanţi ai CFR.

Potrivit Comisiei Europene, vizita va începe, luni, la ora 11.00, cu participarea, alături de premierul Nicolae Ciucă, la Conferinţa privind Viitorul Europei (CoFE), eveniment organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, la Muzeul Ţăranului Român.

De la ora 12.00, Adina Vălean va vizita punctul de lucru permanent al ISU Bucureşti-Ilfov de la Gara de Nord din Bucureşti, unde va avea o întâlnire cu ONG-uri, societatea civilă şi CFR.

De la ora 14.00, comisarul european va avea o întrevedere cu premierul Nicolae Ciucă.Adina Vălean în România. Discuții cu Sorin Grindeanu

Marţi, de la ora 10.30, Adina Vălean se va întâlni cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, iar de la 11.30 va participa la o videoconferinţă trilaterală cu miniştrii transporturilor din România, Ucraina şi Moldova.

„Prioritatea vizitei mele în România este găsirea de soluţii, împreună cu autorităţile de la Bucureşti şi cele din Moldova şi Ucraina, pentru transporturile pe cale ferată, rutiere, fluviale şi maritime ale mărfurilor din Ucraina şi Moldova. Pe agenda discuţiilor va fi şi nivelul de pregătire al proiectelor de infrastructură din România pentru o absorbţie optimă a fondurilor europene”, a declarat Adina Vălean.

Ultimele Articole