Adina Vălean este audiată marți în Parlamentul de la București, în comisiile de Afaceri Europene

12 noiembrie 2019

Nominalizată pentru postul de comisar european pentru Transporturi, eurodeputatul Adina Vălean este audiată marţi în comisiile parlamentare reunite de Afaceri Europene ale Parlamentului de la București.

Adina Vălean este audiată Audierea noilor comisari Adina Vălean comisar european

”În sfârşit, cu mare întârziere, după ce deja propunerea a fost acceptată de către Von der Leyen, avem planificată în Parlament audierea propunerii de comisar din partea României”, a scris pe Facebook deputatul USR Iulian Bulai.

Potrivit acestuia, audierea Adinei Vălean are loc, de la ora 12.00, în Comisiile Reunite de Afaceri Europene.

Adina Vălean este audiată joi la Bruxelles

Audierea Adinei Vălean în comisiiile de specialitate ale Parlamentului European este programată pentru joi, 14 noiembrie. Tot atunci, vor fi audiaţi Oliver Várhelyi (Ungaria) şi Thierry Breton (Franţa).

Premierul Ludovic Orban a anunţat miercuri, după şedinţa de Guvern,  că europarlamentarii Siegfried Mureşan şi Adina Vălean vor fi propuşi pentru postul de comisar european din partea României, decizia fiind luată în urma consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis. Totodată, Orban a spus că le va solicita preşedinţilor celor două Camere audierea în comisiile de specialitate din Parlamentul României a candidaţilor.

În aceeaşi zi, preşedintele CE Ursula von der Leyen a acceptat nominalizarea europarlamentarului PNL Adina Vălean pentru postul de comisar european din partea României. Acuzat de lipsa consultării cu partenerii politici în privinţa nominalizării Adinei Vălean pentru funcţia de comisar european, Ludovic Orban a declarat că decizia a fost luată ”sub imperiul urgenţei”.