spot_img
vineri, decembrie 9, 2022
spot_img

Adina Vălean: Criza coronavirus nu poate fi scuza pentru susținerea sectorului feroviar

Deși spune că are transportul feroviar cel mai aproape de inima sa, comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, spune că actuala criză nu poate fi folosită drept pretext pentru încurajarea sectorului.

Tunelul Brenner
FOTO Twitter Adina Vălean

În timp ce transportul aerian este paralizat de pandemia de coronavirus, iar companiile de transport feroviar sunt şi ele afectate, o analiză realizată de UBS Research prognozează că, în perioada de revenire după criză, călătoriile cu trenul de mare viteză vor primi un impuls semnificativ. Potrivit analiştilor, costul mai mic al investiţiilor, precum şi sprijinul din partea mediului politic şi al publicului pentru călătoriile cu trenul ar urma să ducă sectorul feroviar la o nouă culme pe parcusul acestui deceniu.

Însă, Adina Vălean este reticentă la ideea de a utiliza coronavirusul ca pe o scuză pentru a oferi sectorului feroviar o relansare, insistând asupra faptului că „avem nevoile de toate tipurile de transport, aşa că nu aş spune că un anumit mod ar trebui să aibă câştig de cauză. Transportul feroviar este cel mai apropiat de inima noastră pentru că este cel mai sustenabil”, a spus comisarul european, potrivit Agerpres.ro.

Comisia Europeană a propus ca 2021 să fie Anul european al căilor ferate, însă executivul comunitar aşteaptă în continuare ca guvernele să implementeze cel de-al patrulea pachet feroviar, un set de reguli adoptate în 2016, pentru a revitaliza acest sector. (D.C.)

Ultimele Articole