Gigi Gavrilă a intrat în colimatorul lui Cătălin Drulă. Activitatea ARF, în evaluare

15 ianuarie 2021

Președintele Autorității pentru Reformă Feroviară, Gigi Gavrilă, a intrat în colimatorul noului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Activitatea ARF spargere a căii ferate compensația pentru serviciul public

Acesta s-a declarat vineri, răspunzând la o întrebare adresată de Club Feroviar, extrem de nemulțumit de activitatea ARF.

”Suntem în plină evaluare a activității ARF. Sunt foarte nemulțumit că nu și-a atins scopul. Reforma feroviară nu s-a întâmplat în România”, a spus Cătălin Drulă. El s-a arătat nemulțumit în special de faptul că achizițiile de material rulant cu fonduri europene sunt blocate de mai bine de doi ani de zile.

”Când mă uit pe activitatea ARF nu pot să văd reformă”, a mai spus ministrul, care însă s-a ferit să anunțe schimbarea lui Gigi Gavrilă din fruntea instituției, post în care a fost numit de fostul premier Viorica Dăncilă.

Activitatea ARF s-a rezumat la studii de piață

Până acum, tot ce a produs palpabil Autoritatea pentru Reformă Feroviară a constat în niște studii de piață.

Cele două licitații pentru achiziția de material rulant – una pentru rame electrice regionale și cealaltă pentru rame electrice interregionale – sunt blocate. ARF a schimbat în mai multe rânduri criteriile de evaluare și cele de calificare, ceea ce a dus la interminabile contestații în justiție din partea producătorilor interesați să participe la procedură.

Dacă licitațiile nu vor fi duse la bun sfârșit în termen util, riscăm să pierdem banii europeni. (A.B.)