spot_img
duminică, decembrie 4, 2022
spot_img

Poliția a derulat acțiunea Atenție la Tren, la trecerile la nivel cu calea ferată

Poliția Română, prin Direcția Rutieră și Direcția de Poliție Transporturi, a derulat pe 22 iunie acțiunea Atenție la Tren, pentru prevenirea accidentelor în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

acțiunea Atenție la Tren bilanțul Poliției Transporturi

Polițiștii au făcut controale în zona a 341 de treceri la nivel cu calea ferată și au fost oprite, pentru verificări, 3.927 de autovehicule, fiind constatate 14 infracțiuni, dintre care șapte la regimul rutier.

Pentru alte abateri, au fost aplicate 2.356 de sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002. Valoarea amenzilor aplicate a fost de peste 687.000 de lei. Ca măsuri complementare, au fost reținute 167 de permise de conducere, retrase 63 de certificate de înmatriculare și dispuse două imobilizări de autovehicule.

În acțiuni, polițiștii au avut și sprijinul jandarmilor și polițiștilor locali.

Acțiunea Atenție la Tren. Amenzi pentru neasigurarea la trecerea căii ferate

În comunicatul de presă dat publicității vineri, polițiștii dau și două exemple.

Astfel, în județul Gorj, au fost depistați trei conducători auto care nu au respectat semnalele luminoase și acustice aflate în funcțiune, motiv pentru care au fost sancționați contravențional, cu amenzi în valoare de 3.915 lei, fiindu-le reținute permisele de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile. Totodată, au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Pe de altă parte, la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere din satul Balta Verde, județul Dolj, a fost depistat un bărbat, în timp ce transporta cherestea, cu o autoutilitară, fără a deține documente legale de transport. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010, iar marfa a fost confiscată și predată la un canton forestier din județul Dolj. (A.B.)

Ultimele Articole