duminică, mai 28, 2023
spot_img

Acțiune la trecerile la nivel cu calea ferată. Ce au depistat polițiștii cu ocazia controalelor

O acțiune la trecerile la nivel cu calea ferată a fost desfășurată joi de polițiștii de la Transporturi, iar sâmbătă au făcut publice rezultatele controalelor.

Oamenii legii au acționat pentru prevenirea accidentelor în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. Activitățile au fost derulate la nivel național pentru reducerea numărului de accidente produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

În cadrul acțiunii, s-au desfășurat activități în zona a 182 de treceri la nivel cu calea ferată, fiind constatate trei infracțiuni, dintre care una contra siguranței circulației pe drumurile publice și două de natură economică. De asemenea, au fost depistate trei persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni, dintre care două în flagrant delict, precum și două persoane urmărite.

Acțiune la trecerile la nivel cu calea ferată. Au fost aplicate peste 400 de amenzi

Totodată, au fost verificate 903 vehicule și au fost aplicate 431 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 143.675 de lei, dintre care 301 sancțiuni la regimul rutier, respectiv 52 de sancțiuni pentru abateri la trecerile la nivel cu calea ferată.

În cadrul acțiunii, polițiștii au reținut 29 de permise de conducere și au retras 14 certificate de înmatriculare și 4 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

De exemplu, polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Mureș au depistat, în municipiul Târgu Mureș, la trecerea la nivel cu calea ferată, un bărbat care conducea un autoturism, fără a purta centura de siguranță. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul figurează cu dreptul de conducere suspendat. În cauză, a fost întocmit dosar penal.

Totodată, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Dolj au depistat, în județul Dolj, în zona trecerii pe la nivel cu calea, un bărbat, de 53 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având inspecția tehnică periodică expirată din data de 5 mai 2022. Polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională conform O.U.G. nr. 195/2002, totodată luându-se măsura complementară de retragere a certificatului de înmatriculare.

Ultimele Articole