spot_img
luni, octombrie 25, 2021
spot_img

A fost semnat acordul BERD-Republica Moldova pentru infrastructura feroviară

Acordul BERD-Republica Moldova, în cadrul Proiectului de achiziție a locomotivelor şi de restructurare a infrastructurii feroviare a fost semnat miercuri, de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de la Chișinău, Andrei Spînu, și directorul regional al BERD, Matteo Patrone.

Astfel, cuantumul împrumutului pentru „Componenta 2 – reabilitarea infrastructurii feroviare” va fi majorat cu până la 23,5 milioane de euro, informează site-ul Deschide.md. Mijloacele financiare vor fi alocate pentru modernizarea infrastructurii căii ferate pe tronsonul Bender-Căușeni-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești, acest segment fiind cel mai aglomerat tronson de cale ferată din republica Moldova, care asigură tranzitul de mărfuri din România și Ucraina.

”Reanimarea sectorului abia începe. Gestionarea banilor eficient, cu maximă responsabilitate și disciplină, acest sector va căpăta o nouă imagine”, a declarat vicepremierul Andrei Spînu în cadrul ceremoniei de semnare.Efectele pe care le va avea acordul BERD-Republica Moldova

Implementarea proiectului va contribui la îmbunătățirea calității serviciilor în domeniul feroviar, dar și la asigurarea transportului de mărfuri și pasageri, fără restricții de viteză și masă. Totodată, în sudul republicii Moldova va fi posibilă efectuarea transportului feroviar de pasageri, care în acest moment este stopată.

CITEȘTE și Undă verde de la BERD pentru modernizarea infrastructurii feroviare din Moldova

În cadrul Proiectului de achiziție a locomotivelor şi de restructurare a infrastructurii feroviare s-a realizat „Componenta 1 – Locomotive” unde au fost procurate, cu ajutorul UE, 12 locomotive pentru Î.S. Calea Ferată din Moldova.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole