spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

Acord UE-China pentru realizarea unui studiu cu privire la coridoarele feroviare

In timpul celui de-al 21-lea summit UE-China, Comisarul pentru Mobilitate si Transport, Violeta Bulc, si reprezentantii delegatiei chineze au semnat un acord pentru realizarea unui studiu comun cu privire la Coridoarele de Transport Globale intre Europa si China care se bazeaza pe calea ferata.
Studiul va evalua situatia actuala a coridoarelor feroviare dintre China si Europa si va analiza problemele acestor coridoare in privinta conectivitatii dificile si a conectivitatii facile. Studiul va propune cele mai sustenabile coridoare si, ca urmare, proiectele cheie necesare. Toate tarile interesate vor fi consultate pe durata implementarii studiului.
Pana la sfarsitul lui aprilie, cele doua parti vor identifica si vor prioritiza legaturile lipsa si blocajele din trafic, modul in care poate fi imbunatatita capacitatea huburilor, dar si calitatea serviciilor de transport.
Pentru a imbunatati obiectivitatea acestui studiu, ambele parti au fost de acord sa invite o parte terta cu experienta de lucru relevanta si capacitatea profesionala necesara pentru a elabora acest studiu.
Studiul va fi efectuat in cadrul Platformei de Conectivitate UE-China care promoveaza sinergiile intre Ten-T si Initiativa One Belt, One Road.
Conform estimarilor, pana la sfarsitul lui 2019 vor fi semnate planificarea proiectului, constructia si acordurile de cooperare pentru promovare.
Delegatia chineza a fost condusa de Ma Qiang, Directorul General Adjunct al Departamentului de Dezvoltare a Infrastructurii si Comisiei de Dezvoltare Nationala si Reforma (NDRC), delegat de He Lifeng, Vice-Presedintele Comitetului National al Conferintei Consultative Politice Populare Chineze si Presedinte NDRC si a inclus oficiali din partea NDRC si Bancii Chineze pentru Dezvoltare.

Ultimele Articole