spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Acord feroviar între țările de la Visegrad

Miniștrii transporturilor din Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia au semnat vineri la Cracovia, sudul Poloniei, un acord de cooperare pentru dezvoltarea rețelei feroviare a regiunii.
Secretarul adjunct de stat Péter Tóth, care a reprezentat Ungaria la discuții, a declarat într-o conferință de presă comună că Ungaria va considera dezvoltarea infrastructurii regionale ca o prioritate atunci când va prelua președinția rotativă a Grupului Visegrad în iulie. Grupul Visergad se va coordona, de asemenea, în timpul discuțiilor cu Uniunea Europeană privind dezvoltarea rețelei transeuropene de transport (TEN-T), a spus el. Porțiunea maghiară a Via Carpathia, un drum regional nord-sud, va fi terminată anul acesta, a spus Tóth.
Andrzej Adamczyk, ministrul polonez al infrastructurii, a declarat că este în interesul grupului ca importante coridoare de transport din regiune să fie incluse în TEN-T. Pe lângă Via Carpathia, Adamczyk a spus că și calea ferată de viteză care leagă cele patru țări, canalul Dunăre-Odera-Elba și aeroportul central polonez planificat între Varșovia și Lodz ar trebui să primească finanțare. (D.C.)

Ultimele Articole