joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

Procedură de achiziție de motorină la CFR SA. Acord cadru pentru următorii patru ani

O procedură de achiziție de motorină la CFR SA, printr-un contract de tip acord cadru pe patru ani, a fost lansată în weekend-ul care s-a încheiat.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație cu titlul ”Motorină Euro Diesel”. Valoarea totală estimată a contractului este de 128,8 milioane de lei, echivalentul a aproape 26 de milioane de euro.

CNCF CFR SA are în dotare un parc de mijloace de mecanizare și intervenție care aparțin celor opt sucursale ale sale format din mașini grele de cale tip Plasser & Theurer, Robel, Desec LTD și altele, drezine ușoare DC, utilaje multifuncționale de tip COLMAR, pluguri de zăpadă, material rulant, tractoare, grupuri electrogene, utilaje de mică mecanizare etc, sau alte mijloace de intervenție (macarale de diferite tipuri și tonaje, grupuri electrogene etc) a căror funcționare este pe bază de motoare Diesel. Pentru asigurarea desfășurării activității de întreținere și reparație curentă a liniei ferate și pentru efectuarea lucrărilor de deszăpezire în perioada de iarnă, prin utilizarea mijloacelor și utilajelor specific de mecanizare și intervenție din dotarea sucursalelor este necesară achiziția de motorină Euro Diesel.

Entitatea contractantă vrea să încheie un acord cadru pentru perioada de patru ani (48 de luni). Numărul maxim de operatori economici cu care se va încheia acordul cadru este trei, iar contractele subsecvente urmează să fie atribute prin reluarea competiției. Cantitatea de achiziționat este următoarea: cantitatea minimă anuală 3.600 de tone, iar cea maximă de 4.600 de tone, total acord cadru cantitatea minimă 14.400 de tone și cea maximă 18.400 de tone.

Algoritmul de evaluare a ofertelor la licitația pentru motorină la CFR SA

La evaluarea ofertelor, prețul (componenta financiară) va conta în proporție de 87%, restul urmând a fi acordat pentru factorul tehnic, și anume punerea la dispoziție pe perioada contractului, de rezervoare supraterane de motorină/stații de incintă, cu capacitate de 15.000-20.000 l, certificate pentru distribuția de combustibil cu: instalare, avizare/autorizare, asistență tehnică și mentenanță incluse.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 31 octombrie 2023, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 2 martie 2024.

Ultimele Articole