sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Achiziție de motorină la CFR Călători. Oferă un preț pe litru mai mic decât în aprilie

O procedură de achiziție de motorină la CFR Călători a fost lansată, iar operatorul feroviar de stat oferă un preț pe litru mai mic decât la precedenta licitație, din aprilie.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Carburant pentru motoare diesel (motorină euro 5), conform SR EN 590:2022”. Valoarea totală estimată a contractului, care vizează achiziția a 12.500 de tone de carburant, este de 77.125.000 de lei, echivalentul a 15,6 milioane de euro. Durata contractului va fi de patru luni.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 18 august 2023, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 18 noiembrie 2023.

Precedenta achiziție de motorină la CFR Călători, mai scumpă

Făcând calculele specifice, rezultă că este vorba de o cantitate de aproximativ 14,7 milioane de litri de motorină, deci operatorul feroviar de stat vrea să dea 5,24 lei pe litru.

La precedenta licitație, lansată la începutul lunii aprilie a acestui an, așa cum a scris Club Feroviar la vremea respectivă, SNTFC CFR Călători a solicitat o cantitate de 10,6 milioane de litri de motorină, deci un preț de 5,9 lei pe litru.

Motorina va fi livrată franco depozit la subunitățile de material rulant ale CFR Călători din toată țara.

Ultimele Articole