spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

ARF a lansat o consultare de piață pentru achiziția de rame electrice inter-regionale

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a lansat joi o consultare de piață pentru achiziția de rame electrice inter-regionale, ce ar urma să fie finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Anunțul de consultare publicat în sistemul electronic de achiziții publice vizează lansarea unei noi proceduri ce constă în achiziția unui număr de 20 rame electrice inter-regionale. „Precizăm că această procedură este diferită de comanda celor 20 de rame electrice pentru care s-a semnat contractul de achiziție cu firma Alstom”, a precizat ARF, printr-o postare pe contul său oficial de Facebook.Achiziția de rame electrice inter-regionale, prin PNRR. ARF vrea să afle valoarea estimativă

ARF vrea să afle valoarea estimativă a unităților RE-IR (cu o capacitate de transport de aproximativ 160 de locuri pentru pasageri), precum și a serviciului de mentenanță necesar funcționării acestora pe o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea de extindere a mentenanței ramelor la 30 de ani.

Cotația de preț va fi compusă din: prețul de achiziție al ramelor electrice RE-IR, exprimat în lei/ramă; prețul pentru asigurarea întreținerii/mentenanței pentru 15 ani, exprimat printr-un preț mediu în lei/km. Serviciile de mentenanță vor fi prevăzute cu o opțiune de suplimentare de până la 30 de ani. Alt aspect solicitat este termenul de livrare al primei rame.

Procedura de consultare a pieței se va desfășura online, iar operatorii economici interesați pot transmite prețuri estimative, precum și orice recomandări și opinii până la data de 21 aprilie 2022. Consultarea se va încheia pe data de 29 aprilie 2022.

Ultimele Articole