spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Ministrul Transporturilor nu înțelege cum nu a reușit Gigi Gavrilă să finalizeze achiziția de automotoare

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, s-a arătat marți revoltat în legătură cu faptul că Autoritatea pentru Reformă Feroviară, condusă de Gigi Gavrilă, nu a reușit să finalizeze niciuna dintre procedurile lansate pentru achiziția de automotoare.

achiziția de automotoare deturnare de fonduri la CFR Călători

”A doua licitație e anulată de instanță, iar pentru primul lot suntem în contestații la Tribunalul București. E de neînțeles pentru mine cel puțin – de nouă luni de zile de când sunt aici am ținut legătura cu cei de la ARF – cum nu poți să finalizezi o procedură de achiziție de bunuri. Nu vorbesc de achiziția unui proiect de investiții, care trebuie și implementat, urmărit și așa mai departe, vorbim de achiziția unor trenuri, 40 respectiv 20 de rame. Este imposibil să înțeleg cum stăm de patru ani de zile și nu reușim să tragem acești bani și să ducem această procedură la bun sfârșit”, a declarat Lucian Bode la ZF Live.

Ministrul a subliniat faptul că, chiar dacă vom avea la dispoziție bani europeni sau din bugetul național, nu vom reuși să-i cheltuim dacă nu vom lua câteva măsuri urgente de creștere a  capacității administrative a statului în implementarea acestor proiecte. În ceea ce privește contestațiile, Lucian Bode a spus că ar trebui să aibă loc o discuție foarte clară cu Ministerul Justiției, cu Consiliul Superior al Magistraturii și cu toți cei care sunt implicați în acest proces, pentru înființarea tribunalelor specializate în acest domeniu.

O procedură pentru achiziția de automotoare a fost anulată săptămâna trecută

Săptămâna trecută, după îndelungi contestații pe la CNSC și prin Justiție, licitația de rame interregionale RE-IR organizată de Autoritatea de Reformă Feroviară a fost anulată, după cum a scris Club Feroviar.

”Autoritatea pentru Reformă Feroviară, în calitate de Autoritate Contractantă, decide anularea procedurii de atribuire a contractului de achiziție publică privind <Achiziționarea a 20 de rame electrice interregionale noi, denumite RE-IR și achiziționarea serviciilor de mentenanță și reparații necesare funcționării respectivelor trenuri>”, se arată în procesul-verbal al ședinței de anulare a procedurii de atribuire.

Președintele ARF, Gigi Gavrilă, a refuzat să ne dea un punct de vedere în legătură cu declarațiile ministrului Lucian Bode.

Ultimele Articole