spot_img
miercuri, septembrie 28, 2022
spot_img

Achiziția Bombardier consolidează accesul Alstom în China

Achiziția Bombardier de către Alstom va întări accesul francezilor pe piața chineză în condițiile în care compania canadiană Bombardier are șapte entități industriale mixte, împământenite în țara asiatică.

preluarea Bombardier de către Alstom semnalizare digitală în Spania

Alstom a finalizat zilele trecute achiziția Bombardier Transportation. Punându-și în valoare strategia Alstom in Motion și baza financiară și operațională solidă, Alstom, prin integrarea Bombardier Transportation, își va consolida poziția de lider pe piața în creștere a mobilității sustenabile, atingând o dimensiune semnificativă în toate teritoriile și integrând soluții și active suplimentare, pentru a-și deservi mai bine clienții din întreaga lume.

Grupul extins are venituri totale de aproximativ 15.7 miliarde EUR și un registru combinat de comenzi în curs de realizare de 71.1 miliarde EUR. Cu 75.000 de angajați în întreaga lume în 70 de țări, are capabilități de cercetare și dezvoltare fără egal și un portofoliu complet de produse și soluții.

„Astăzi marcăm un moment unic pentru Alstom și pentru sectorul mobilității la nivel mondial, odată cu crearea unui nou lider global axat pe mobilitate inteligentă și sustenabilă. Mai mult ca oricând, lumea trebuie să se angajeze într-o tranziție socială și de mediu profundă pentru a putea aborda marile provocări ale urbanizării, oportunități egale pentru dezvoltarea economică și schimbările climatice. Transportul, esențial pentru viața profesională și socială, dar cu un mare impact asupra mediului, se află în centrul acestei tranziții. Responsabilitatea noastră, împreună cu cei 75.000 de angajați din Alstom astăzi, este de a transforma setul nostru unic de capabilități create de această tranzacție în facilitatorul acestei transformări necesare. Responsabilitatea noastră este să aducem inovația necesară pentru astfel de provocări extreme și să ne asigurăm că toate comunitățile din întreaga lume, în timp ce călătoresc pentru a se întâlni cu cei dragi sau pentru a munci, pot avea acces la aceeași calitate a serviciului și eficiență, în același timp având grijă de planeta noastră,” a declarat Henri Poupart-Lafarge, președinte și CEO al Alstom.

Un nou lider global în mobilitate sustenabilă și inteligentă

Grupul va avea o acoperire comercială de neegalat în toate zonele geografice datorită complementarităților celor două companii. În timp ce Alstom avea deja o bază de clienți foarte stabilă în Franța, Italia, Spania, India, Asia de Sud-Est, Africa de Nord și Brazilia, Bombardier Transportation va aduce o apropiere puternică de clienți pe alte piețe strategice, precum Marea Britanie, Germania, Țările Nordice, China și America de Nord. Grupul va avea acum în special capacități foarte puternice în Europa și America de Nord, care reprezintă aproximativ 75% din piața accesibilă OEM.

După cum s-a anunțat anterior, sediul central al Alstom pentru America va fi în Montréal, Québec – conducând toate operațiunile din regiune – unde se va înființa, de asemenea, un centru de excelență pentru proiectare și inginerie care se va baza pe punctele forte ale regiunii Québec în inovație și mobilitate durabilă.

Alstom va fi și mai aproape de clienții săi și va putea să-și valorifice cunoștințele de mobilitate la nivel mondial pentru a oferi cele mai bune soluții de mobilitate personalizate pentru fiecare proiect.

Un portofoliu complet de produse și soluții feroviare, linii de produs consolidate

Grupul va oferi operatorilor de mobilitate și furnizorilor de rețele de transport produse și soluții pe întregul lanț valoric feroviar. Integrând Bombardier Transportation, Alstom va avea cel mai complet portofoliu feroviar. În privința materialului rulant, portofoliul său va varia de la trenuri ușoare la trenurile de mare viteză, incluzând noi produse strategice. Grupul va putea oferi clienților servicii de mentenanță, o rețea mai largă de facilități de întreținere și capabilități mai mari de mentenanță predictivă. Cu o flotă de 150.000 de vehicule, Alstom va avea cea mai mare bază la nivel mondial, un potențial unic pentru a-și extinde în continuare poziția de lider în domeniul serviciilor de mentenanță. Linia sa de produse de semnalizare câștigă o amploare semnificativă, devenind Numărul 2 la nivel mondial în ceea ce privește veniturile, dobândind capacități tehnologice și capacități comerciale pe piețe strategice, complementare cu cele anterioare ale Alstom.

O acoperire geografică globală și echilibrată, pentru a răspunde clienților din toată lumea

Grupul va avea acces la capacități industriale strategice extinse cu amprentă industrială competitivă, atât pe piețe mature, precum Europa de Vest, America de Nord, Australia cât și pe piețele în creștere, inclusiv Europa de Est, Mexic și India. Bombardier Transportation aduce centre de expertiză pentru locomotive și boghiuri în Germania, monorail în Canada, trenuri suburbane și regionale în Franța și Marea Britanie, soluții de tracțiune în Suedia etc. Acesta aduce, de asemenea, șapte companii mixte bine stabilite în China. Cu aceste adăugiri strategice imediate la amprenta deja diversificată a Alstom, Grupul extins are acces la expertiză industrială mai profundă și este mai aproape de clienții săi.

Capabilități R&D pentru a dezvolta inovații verzi și inteligente

Alstom este deja un pionier în domeniul mobilității prin inovații de vârf, cum ar fi trenul cu hidrogen, funcționarea autonomă a trenurilor, materialul rulant eficient din punct de vedere energetic și soluții de infrastructură. Reunind aproximativ 17.500 de talente în inginerie și cercetare – dezvoltare din ambele grupuri, consolidând o moștenire bogată de 10.000 de brevete și încorporând tehnologii suplimentare semnificative de la Bombardier Transportation, de exemplu în întreținerea predictivă, semnalizare și operațiuni digitale, grupul va putea dezvolta soluții într-un ritm mai rapid și la o scară mai mare pentru a face mobilitatea de mâine o realitate. Alstom accelerează spre ambiția sa: să fie jucătorul inovator global pentru o mobilitate sustenabilă și inteligentă.

Valoare pe termen lung

Clienții și pasagerii vor beneficia de proximitatea angajaților și a site-urilor Alstom, de capacități de inovație de neegalat, de un portofoliu cuprinzător de produse și soluții feroviare și de angajamentul pentru o livrare eficientă. Angajații Bombardier Transportation se alătură Grupului Alstom începând cu 29 ianuarie 2021. Aceste noi talente vor îmbogăți profilul operațional al Alstom la toate nivelurile și vor construi, cu angajații Alstom, o echipă Alstom agilă, incluzivă și responsabilă.

Căile ferate au cel mai scăzut nivel de emisii de bioxid de carbon între mijloacele de transport motorizate, iar grupul se concentrează mai mult decât oricând pe ambiția sa de decarbonizare a mobilității. Alstom își reafirmă angajamentele de a crea un impact pozitiv în comunitățile pe care le operează, de a oferi angajaților cel mai bun mediu și experiență de lucru și de a fi la cele mai înalte standarde în ceea ce privește practicile de afaceri responsabile. Alstom își confirmă obiectivul de a genera sinergii de costuri de 400 milioane EUR și de a restabili marja Bombardier Transportation la un nivel standard pe termen mediu.

Preț și finanțare

Prețul de referință a fost stabilit la 5,5 miliarde EUR, în partea de jos a intervalului cuprins între 5,5 miliarde EUR și 5,9 miliarde EUR comunicat pe 16 septembrie 2020. Veniturile pentru achiziție au fost stabilite la 4,4 miliarde EUR, care includ impactul minimului mecanism de ajustare a numerarului bazat pe o poziție netă de numerar negativă a Bombardier Transportation la 31 decembrie 2020 și alte ajustări contractuale suplimentare pentru o sumă de 1,1 miliarde EUR. Achiziția a fost finanțată prin emiterea de drepturi de aproximativ 2 miliarde EUR finalizată la 7 decembrie 2020 și o parte a emisiunii de obligațiuni senior de 750 milioane EUR finalizată la 11 ianuarie 2021 și prin majorările de capital rezervate în beneficiul afiliaților din CDPQ și Bombardier Inc., în sume totale, respectiv, de 2,6 miliarde EUR și 500 milioane EUR finalizate astăzi ca parte a închiderii tranzacției.

Pașii următori

Alstom va urmări și finaliza vânzările anumitor active ale grupului combinat în conformitate cu angajamentele descrise în comunicatul de presă al Comisiei Europene din 31 iulie 2020. Vânzările vor respecta toate procesele sociale aplicabile și consultările cu organismele reprezentanților angajaților. Alstom va organiza o Zi a Piețelor de Capital în această vară.

Ce reprezintă finalizarea achiziției

  • Crearea unui lider global în mobilitate, angajat să răspundă unei nevoi în creștere de transport sustenabil la nivel mondial
  • Portofoliu de produse cuprinzător, capacități de inovare inegalabile în domeniul cercetării și dezvoltării, acoperire comercială extinsă, valorificând numeroasele complementarități ale celor două grupuri
  • 75,000 de angajați cu experiență în 70 de țări pentru a răspunde cererii globale din partea clienților
  • Profil consolidat pe termen lung și crearea de valoare pentru toți factorii interesați. (D.C.)

Ultimele Articole