spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Achiziția a 99 de rame a ajuns pe masa Guvernului

Guvernul a primit de la Ministerul Transporturilor proiectul de act normativ privind achiziția a 99 de rame regionale și inter-regionale, precum și valorile aferente.

Proiectul a fost prezentat de către Club Feroviar săptămânile trecute. El figurează acum și la secțiunea de transparență a Secretariatului General al Guvernului ceea ce înseamnă că în curând va fi și discutat de Executiv.

Necesitatea achiziției

Proiectul spune că materialul rulant pentru transportul feroviar public de călători existent:

  • și-a depășit deja durata ciclului de viaţă sau este aproape de sfârşitul ciclului de viaţă;
  • este insuficient pentru a satisface cererea actuală de mobilitate și de a asigura obligaţia de serviciu public asumată prin contractele de servicii publice de transport feroviar de călători aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.1311/2021;
  • nu are, în totalitate, nivelul de calitate și de siguranță cerut de publicul călător și prevăzut în contractele de servicii publice de transport feroviar de călători.

Conferința de Infrastructură Club Feroviar

Din studiul de fezabilitate întocmit de Asocierea DT Global iDevice Europe SL & MC Mobility Consultants GmbH Vienna încheiat cu Banca Europeană de Investiții-PASSA a rezultat că este necesară, în cadrul proiectului de investiții sus-menționat, achiziționarea unui număr total de 99 de rame electrice noi, din care:

  • 62 de rame electrice regionale RE-R;
  • 37 de rame electrice interregionale RE-IR.

 

Ultimele Articole