spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

VIDEO Accidentul feroviar din Egipt: Mecanicul ajutor consumase hașiș

Mecanicul ajutor al trenului care a provocat accidentul feroviar din Egipt de pe 26 martie consumase hașiș, a dezvăluit ancheta Parchetului General de la Cairo.

accidentul feroviar din Egipt accident feroviar în Egipt

Nici mecanicul și nici mecanicul ajutor nu erau în cabina locomotivei.

În ceea ce privește primul tren, care s-a oprit inopinat în linie directă, Parchetul indică faptul că mecanicul și mecanicul ajutor și-au justificat părăsirea cabinei printr-un defect la circuitul de aer comprimat și acționarea semnalului de alarmă. Parchetul a constatat însă că nu a fost tras niciun semnal de alarmă și că mecanicul ajutor consumase hașiș, informează RFI.

Pe de altă parte, șeful centrului de control feroviar din Egiptul Superior, responsabil cu dirijarea traficului, nu era la postul său. În total, 18 persoane au fost reținute de autorități.

Accidentul feroviar din Egipt s-a soldat cu 20 de  morți și aproape 200 de răniți

Un cumplit accident feroviar s-a produs pe 26 martie, când două trenuri s-au ciocnit la nord de orașul Sohag.  Catastrofa s-a soldat cu cel puțin 20 de morți și 199 de răniți, potrivit ultimului bilanț, publicat duminică.

”Trenurile s-au ciocnit în timp ce circulau cu o viteză nu foarte mare. Impactul s-a soldat cu distrugerea a două vagoane și răsturnarea celui de-al treilea”, spunea la vremea respectivă o sursă din cadrul forțelor de securitate. Imagini surprinse de camere de supraveghere arată cum un vagon este aruncat pur și simplu în aer, într-un nor de praf. Alte vagoane au deraiat și s-au răsturnat.

Egiptul are una dintre cele mai vechi și mai vaste rețele de căi ferate din regiune, cu o lungime de aproximativ 5.000 km, iar accidentele feroviare sunt la ordinea zilei. (A.B.)

Ultimele Articole