Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA vrea să selecteze o firmă care să realizeze o expertiză extrajudiciară pentru pagubele rezultate din accidentul de la Ploiești Triaj din 18 decembrie 2019.
În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat joi după-amiază anunțul de licitație ce are ca obiect ”Serviciul de expertiză tehnică extrajudiciară în scopul stabilirii pagubelor înregistrate de CFR Călători, urmare a accidentului feroviar din 18.12.2019, în stația CFR Ploiești Triaj”. Valoarea totală estimată a contractului este de 34.000 de lei, echivalentul a aproape 7.000 de euro.
Prestatorul se obligă să efectueze expertiza tehnică extrajudiciară în scopul stabilirii pagubelor înregistrate de CFR Călători, urmare a accidentului feroviar din 18.12.2019, în stația CFR Ploiești Triaj, prin care s-a produs avarierea cuplului etajat TE 006, se arată în documentația de licitație. Firma selectată va trebui să determine, printre altele: soluția tehnică de reparare și readucere în parametrii normali a TE006; valoarea pagubelor înregistrate de CFR Călători, urmare a accidentului feroviar; valoarea pagubelor, în cazul în care prin expertiza realizată se concluzionează că TE006 nu poate fi reparat; valoarea altor pagube adiacente înregistrate de CFR Călători, urmare a accidentului feroviar.
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 19 aprilie 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 19 iunie 2022.
Două trenuri, implicate în accidentul de la Ploiești Triaj
Două trenuri s-au ciocnit frontal în zona gării Ploiești Triaj pe 18 decembrie 2019, accident în cadrul căruia au fost rănite 10 persoane (mecanicii de locomotivă ai celor două trenuri, șeful de tren al marfarului și șapte pasageri din trenul de călători).
Accidentul, care a avut loc între Ploieşti şi Brazi, a implicat un tren de pasageri al CFR Călători şi unul de marfă, aparţinând operatorului DB. Mecanicul acestuia din urmă a fost de vină pentru producerea accidentului, după cum au stabilit ulterior experții Agenției de Investigare Feroviară Română (AGIFER), așa cum a relatat Club Feroviar.