spot_img
joi, decembrie 1, 2022
spot_img

VIDEO Polițiștii locali, explicații care se bat cap în cap pentru accidentul de la Cornu de Jos

După accidentul de la Cornu de Jos, în care un polițist și-a pierdut viața, Sindicatul Poliției Locale ”Mihai Viteazul” a ieșit la rampă cu explicații și acuze care se bat cap în cap. Într-o postare pe Facebook, sindicaliștii susțin că barierele nu funcționau, însă din imaginile postate tot de ei se observă clar că trecerea la nivel este dotată doar cu semnale acustice și luminoase.

Adrian Bărbulescu

accidentul de la Cornu de Jos

Polițistul local Marius Bărăităreanu, în vârstă de 42 de ani, a decedat sâmbătă, 2 mai, în Cornu de Jos, județul Prahova, după ce mașina de serviciu pe care o conducea a fost spulberată de un tren operat de Regio Călători care circula pe ruta Urziceni-Ploiești. În autospecială se mai aflau doi jandarmi și un ofițer de poliție. Toți trei sunt internați în stare gravă la spital.

Sindicaliștii, atac pe Facebook

Sindicaliștii susțin că sistemul de avertizare de la trecerea de cale ferată nu funcționa de trei ani și au indicat și alte posibile nereguli.

Iată postarea integrală de pe contul de Facebook al sindicatului menționat: ”Echipajul se deplasa la un apel 112 spre comuna Draganesti, barierele din zonă sunt doar de avertizare luminoasă (dacă e soare și din cauza decolorării nu se vede lumina roșie), de 3 ani nu funcționează sistemul de avertizare audio! Iar pe marginea trecerii de cale ferată e o vegetație foarte mare, în ultimii ani fiind peste 10 accidente produse acolo!

Dumnezeu să îl odihnească pe polițistul local în vârstă de 44 de ani, fost membru al nostru Bărăităreanu Marius! Condoleanțe familiei și colegilor din Dumbrava!

Din ce am înțeles acesta se deplasa cu autospeciala poliției locale fiind și șofer, însoțit de un inspector principal de poliție și 2 jandarmi acționând în cadrul Secției 10 Poliție Prahova spre comuna alăturată Dragănești. La trecerea cu calea ferată din localitatea Cornu de Jos, barierele nu au funcționat și nu au putut să fie avertizați ca va trece un tren, se pare că este a 3 oară în acest an când barierele nu merg! Acum un tată și un coleg este mort! Acesta a murit decapitat….. în timp ce acționa în sistem integrat DL VELA, COMENTARII????

P.S. Sănătate polițistului și celor 2 jandarmi transportați în stare foarte gravă la spital!” (sublin. ns.).

Accidentul de la Cornu de Jos. Uite barierele, nu sunt barierele!

În prima parte a postării se spune că nu a funcționat avertizarea acustică de la trecerea la nivel cu calea ferată și că ”barierele din zonă sunt doar de avertizare luminoasă”. Am putea fi tentați să credem că este vorba de o trecere la nivel fără bariere, semnalizată doar acustic și luminos și că au fost menționate impropriu ”barierele”.

În finalul postării însă, se spune că ”barierele nu merg”, fapt ce ar putea face pe oricine să creadă că este vorba de o trecere la nivel dotată cu bariere. În încercarea de a se apăra, polițiștii atașează și două filmări realizate de un cotidian local, din care, chipurile, ar reieși că nu colegul lor a fost de vină pentru producerea accidentului în care și-a pierdut viața. Dincolo de vegetația stufoasă din zona trecerii la nivel, care, e adevărat, reduce vizibilitatea, în filmare se observă un alt lucru: trecerea nu este dotată cu bariere.

Vegetație stufoasă în zona trecerii la nivel cu calea ferată

Și în ceea ce privește vegetația, tragedia putea fi evitată chiar în condițiile vizibilității reduse, dacă șoferul respecta indicatorul ”Stop”, extrem de vizibil, însoțit de Crucea Sfântului Andrei, și ar fi oprit mașina pe loc pentru a se asigura.

De altfel, și comisarul șef Adrian Iacob, de la Serviciul Rutier Prahova, opinează, într-o declarație acordată pentru Știrile PRO TV, că șoferul nu s-a asigurat: „Se pare că acest accident s-ar fi produs pe fondul neasigurarii temeinice la trecerea la nivel cu calea ferată din partea conducătorului auto”.

Ancheta care este în desfășurare va stabili dacă polițistul care și-a pierdut viața a oprit mașina, așa cum prevede Codul Rutier, sau doar a încetinit.

IPJ Prahova spune că accidentul de la Cornu de Jos s-a produs pentru că polițistul nu s-a asigurat

Duminică, a venit și confirmarea celor spuse de comisarul șef sâmbătă. Accidentul a fost cauzat de nerespectarea semnalelor acustice şi luminoase la trecerea de cale ferată, a anunţat duminică IPJ Prahova.

„Din primele verificări a rezultat că accidentul rutier s-ar fi produs în următoarele împrejurări: conducătorul autospecialei de poliţie locală, ajuns la trecerea la nivel cu calea ferată dublă fără bariere şi semibariere, s-ar fi angajat în traversarea acesteia, fără a respecta semnificaţia semnalelor acustice şi luminoase, aflate în funcţiune”, a precizat IPJ Prahova.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpa şi vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a modului în care s-a produs evenimentul.

Ultimele Articole