sâmbătă, iunie 3, 2023
spot_img

GALERIE FOTO Două accidente la trecerea la nivel cu calea ferată. Mașinile, lovite de trenuri internaționale

Două accidente la trecerea la nivel cu calea ferată s-au produs marți dimineața, când două mașini au fost lovite de trenuri internaționale.

Traficul feroviar este afectat de două accidente rutiere înregistrate la trecerile la nivel cu calea ferată, din cauza nerespectării semnalelor acustice și luminoase, a anunțat CFR SA pe pagina sa de Facebook.

Rimul a fost un accident rutier la trecerea la nivel cu calea ferată între stațiile Orăștie și Aurel Vlaicu, la km 352+752. Trenul internațional 347-2, care circulă în relația Budapesta – București Nord, a surprins și a lovit un autoturism la trecerea la nivel, semnalizată cu instalație acustică și luminoasă (SAT), situată între stațiile Orăștie și Aurel Vlaicu, la km 352+752.

Cauza accidentului rutier a constat în nerespectarea de către șofer a semnalelor acustice și luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată, semnalizată cu instalație SAT. Trei trenuri de călători vor ajunge cu întârziere la destinație: trenul internațional 347-2 (77 de minute întârziere), R 2038 (65 de minute întârziere) și 74-1 (20 de minute întârziere).

Accidente la trecerea la nivel. O locomotivă a fost avariată

A urmat apoi un accident rutier la trecerea la nivel cu calea ferată, la ieșirea din stația Malnaș Băi. Trenul internațional 407-2, care circulă în relația Oradea – Brașov, a surprina și a lovit un autoturism la trecerea la nivel, semnalizată cu instalație acustică și luminoasă (SAT), de la km 52+489.

Trenul va fi reînscris în circulație după înlocuirea locomotivei (avariată în urma impactului) și finalizarea procedurilor întreprinse la locul accidentului, de către organele de anchetă. Cauza accidentului rutier a fost și de această dată nerespectarea de către șofer a semnalelor acustice și luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată, semnalizată cu instalație SAT.

Ultimele Articole