FOTO Accident la un pasaj de cale ferată de pe linia 509. Doi morți și doi răniți

11 mai 2021

Poarta de gabarit de la un pasaj de cale ferată de pe linia 509 Piatra Neamț-Bicaz, la km 81+180, a fost lovită marți dimineață de un TIR, iar în urma accidentului și-au pierdut viața două persoane.

Alte două persoane sunt grav rănite, încarcerate, după ce bucăţi dintr-un pasaj de cale ferată care a fost agăţat de un TIR s-au prăbuşit peste un microbuz de transport persoane, pe drumul naţional DN 15, în localitatea Tarcău, conform reprezentanţilor ISU şi IPJ Neamţ. Accidentul a avut loc pe DN 15, la km 292 +000, în localitatea Tarcău, după ce un trailrer încărcat cu un utilaj a lovit poarta de gabarit de la pasajul CF și grinda superioară a porții de gabarit a căzut peste un microbuz aflat în  trafic pe sens opus.

”Un TIR ar fi agăţat un pod de cale ferată, iar bucăţi din acesta ar fi căzut peste un microbuz transport persoane. Conducătorul auto posibil să fie decedat, iar trei persoane, posibil încarcerate”, a declarat, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ a confirmat starea victimelor. ”Din primele informaţii, limitatorul de înălţime de la pod a căzut pe un microbuz”, a declarat sublocotenentul Irina Popa. La faţa locului au sosit mai multe echipaje de la Ambulanţă şi SMURD, dar şi pompierii cu modulul de descarcerare.

Poliţiştii rutieri au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru a stabili cum s-a produs accidentul.