miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Accident la Tuzla. Un camion a intrat în fața unui tren al Transferoviar Călători

Un accident la Tuzla, pe secția de cale ferată Constanța-Mangalia, s-a produs joi după-amiază, când un camion a intrat în fața unui tren al Transferoviar Călători.

UPDATE. Traficul feroviar a fost reluat între stațiile Costinești și Eforie Sud începând cu ora 15:31, după retragerea trenului IR 10084 în stația Costinești. Cele trei trenuri de călători – R 8819 (Constanța – Mangalia), IR 11086 (Mangalia – Brașov) și IR 11506 (Mangalia – București Nord) – care au staționat temporar în Eforie Sud, Costinești și Mangalia, au fost reînscrise în circulație.

Trenul R 10084 a plecat la ora 14.10 din Costinești spre Eforie Sud, iar în zona Tuzla a lovit un autocamion. Automotorul prezintă pierderi la instalația de aer. Se trimite locomotivă în ajutor din Eforie, pentru eliberarea gabaritulului, a transmis Surcursala regională de Căi Ferate Constanța.

Impactul s-a produs între tren și un camion încărcat cu piatră. În automotorul TFC se aflau 40 de persoane, toate sunt constiente cooperante, iar șoferul camionului a ieșit inainte de impact din cabină, fiind conștient și cooperant.

Fiind vorba de linie simplă, este întreruptă total circulația între Constanța și Mangalia, în plin sezon estival și înainte de minivacanța de Rusialii.

Trei trenuri așteaptă reluarea circulației

Și Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a informat că circulația feroviară este închisă la această oră între stațiile Costinești și Eforie Sud, din cauza unui incident rutier în care au fost implicate un tren privat de călători și un camion, în apropiere haltei Tuzla, la km 246+000.

Trenul privat de călători IR 10084 (TFC) circulă în relația Mangalia – Buzău, iar în apropiere de Tuzla, a acroșat un camion, la km 246+000, în urma impactului rezultând avarierea gravă a locomotivei. Până la retragerea garniturii în stația Costinești și redeschiderea circulației pe relația Costinești – Eforie Sud, trenurile R 8819 (Constanța – Mangalia), IR 11086 (Mangalia – Brașov) și IR 11506 (Mangalia – București Nord) staționează temporar în Eforie Sud, Costinești și Mangalia.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigură că reluarea traficului feroviar, în urma incidentelor și accidentelor rutiere, este strict condiționată de finalizarea cercetărilor desfășurate de organele abilitate la fața locului, se arată în finalul comunicatului.

 

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole