luni, mai 13, 2024
spot_img

FOTO Accident la Târgu Frumos. O mașină a intrat în fața locomotivei unui tren Regio

Nicio zi fără accidente la trecerile la nivel cu calea ferată. Un accident la Târgu Frumos s-a produs duminică dimineață, la puțin peste 24 de ore după cel de la Voila.

Trenul Regio 5415 operat de SNTFC CFR Călători a plecat din stația Iași la ora 9,07, cu destinația finală Bacău, unde ar fi trebuit să ajungă la ora 12,27.

După doar 45 km, la Târgu Frumos, pe secția de circulație 606, la ora 9,55, în fața locomotivei trenului a intrat o mașină, la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 39+178 în capătul X al stației feroviare. S-a avizat Serviciul unic de urgență 112. Din fericire, spre deosebire de accidentul de sâmbătă de la Voila, în acest caz nu au fost înregistrate victime, doar autoturismul fiind avariat în partea din spate. La ora 10,30 a fost asigurat gabaritul. La ora publicării acestei știri, trenul R 5415 avea o întârziere de 77 de minute.Avertismentul lui Petru Bogdan

Prezent la  evenimentul Conferința de Infrastructură Club Feroviar 2024 de la Poiana Brașov, directorul Autorității de Siguranță Feroviară Română (ASFR), Petru Bogdan, a atras atenția asupra numărului mare de accidente produse la trecerile la nivel cu calea ferată, în special la cele „pasive” (echipate doar cu indicatoare rutiere – tip IR).

Raportat la UE, România se situează printre primele locuri în ceea ce priveşte numărul de victime rezultate din accidentele ce constau în ”loviri ale vehiculelor rutiere la trecerile la nivel de către trenuri în circulaţie”. Conform datelor Poliției Transporturi Feroviare dintr-un studiu comparativ la nivelul anilor 2022 şi 2023, rezultă că principalele cauze ale producerii accidentelor la trecerile la nivel se regăsesc în proporție majoritară în factorul uman.

Cele mai multe astfel de accidente s-au produs la trecerile la nivel semnalizate numai cu indicatoare rutiere. Concret, la acest tip de treceri s-au produs 110 accidente în anul 2022 şi 107 accidente în anul 2023, cu un total de 217 accidente. Din punct de vedere al numărului de victime, în cei doi ani s-au înregistrat 22 de decese, 13 răniți grav şi 49 de răniți uşor.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole