luni, mai 13, 2024
spot_img

FOTO. Accident la Roznov. Mașină lovită la trecerea la nivel, locomotivă DA avariată

Al treilea accident la trecerea la nivel cu calea ferată în tot atâtea zile. Luni s-a produs un accident la Roznov, pe secția de circulație 509.

Trenul Regio 5463 operat de SNTFC CFR Călători a plecat din stația Bacău la ora 7,47 cu destinația finală Piatra Neamț, unde ar fi trebuit să ajungă la ora 9,23.

Trenul era deja întârziat cu 24 de minute la sosirea în Roznov. La ora 10.08, locomotiva care tracta garnitura a surprins și avariat ușor un autoturism înmatriculat în județul Neamț, la trecerea la nivel de la 56+700.

Și locomotiva DA 1118 a Depoului Iași implicată în accident a suferit stricăciuni: priza IT și plugul au fost avariate ușor, dar își poate continua mersul. Trenul a așteptat sosirea la fața locului a polițiștilor, după ce a fost avertizat Serviciul unic de urgență 112. Oamenii legii au sosit la locul accidentului la ora 10,35. Traficul feroviar nu a fost perturbat, nefiind alte trenuri în circulație pe secția respectivă.Accidente au avut loc și sâmbătă, și duminică

Din păcate, este vorba de al treilea accident la trecerea la nivel cu calea ferată din ultimele trei zile.

Sâmbătă, în jurul orei 07:25, ca urmare a neasigurării a unui conducător auto la o trecere la nivel cu calea ferată, situată între stațiile Voila și Făgăraș, s-a produs lovirea autoturismului de către trenul IRN 473 Ister, care circula în relația Budapesta – București Nord, la km 74+380. Pasagerii şi personalul feroviar din trenul IRN 473 nu au fost răniți, fiind înregistrate însă persoane rănite și un decedat în rândul pasagerilor din autoturism, așa cum am scris la vremea respectivă.

Apoi, duminică, la Târgu Frumos, pe secția de circulație 606, la ora 9,55, în fața locomotivei trenului R 5415 a intrat o mașină, la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 39+178 în capătul X al stației feroviare. Din fericire, spre deosebire de accidentul de sâmbătă de la Voila, în acest caz nu au fost înregistrate victime, doar autoturismul fiind avariat în partea din spate.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole