spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Accident la Orșova. Un TIR a rămas suspendat peste calea ferată, a fost scoasă linia de sub tensiune

Un accident la Orșova a provocat marți dimineață întârzieri în circulația trenurilor, după ce un TIR a rămas suspendat deasupra căii ferate.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că, de la ora 7.25, la solicitarea reprezentanților Poliției, reprezentanții SRCF Timișoara au întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact între stațiile Orșova și Vârciorova, pentru a asigura accesul și intervenția pompierilor în vederea scoaterii șoferului din cabina unui tir care a derapat de pe șosea și s-a răsturnat la o distanță/înălțime de aproximativ doi metri de zona feroviară.

În urma acestui accident rutier, șoferul a rămas încarcerat în cabina camionului, iar pentru intervențiile organelor abilitate în vederea scoaterii șoferului și a retragerii tirului este necesar a se acționa în zona căii ferate și cu o drezină pantograf, pentru tăierea a doi arbori care, în urma impactului, s-au înclinat peste liniile de contact.

Accident la Orșova. Două trenuri au fost oprite în stații

Până la finalizarea intervențiilor aflate în desfășurare atât în zona liniilor de cale ferată, cât și pe șosea, un tren Regio de călători a fost oprit temporar în gara Orșova – trenul R 9504 care circulă pe relația Orșova – Filiași, de la ora 7.25, iar trenul IR 1692, care circulă pe relația Timișoara Nord – București Nord, a staționat în gara Băile Herculane 23 de minute, acesta urmând să staționeze temporar, dacă este cazul, și în gara Orșova, până la finalizarea intervențiilor desfășurate de organele abilitate.

Reprezentanții SRCF Timișoara asigură tot sprijinul necesar intervențiilor desfășurate pentru retragerea tirului din zona feroviară și restabilirea circulației trenurilor în condiții de siguranță. (A.B.)

Ultimele Articole