sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Accident la Orbeni. Un șofer a forțat bariera și a intrat în fața trenului: patru victime

Un accident la Orbeni, pe Magistrala feroviară 500, s-a produs duminică după amiază, când un șofer a forțat bariera și a intrat în fața trenului. Accidentul s-a soldat cu patru victime.

UPDATE. La ora 17.30 s-a reluat traficul feroviar între Hm. Orbeni și Hm Sascut, pe ambele fire de circulație. Din cauza accidentului rutier de la trecerea la nivel, de la ieșirea din Halta Orbeni, următoarele trei trenuri de călători au fost oprite temporar în stațiile adiacente, până la redeschiderea liniei Orbeni – Sascut: IR 1754 ( Suceava – București Nord), retras în halta Orbeni, IR 1543 ( Brașov – Iași), în halta Sascut și R 5404 (Pașcani – Mărășești), în stația Fărăoani.

UPDATE. ”Mecanicul trenului IR 1754, implicat în accidentul rutier, va fi preluat de organele abilitate pentru probe de sânge. Astfel, trenul IR 1754, care circulă în relația Suceava – București Nord, va fi retras în halta Orbeni, unde va aștepta mecanic de schimb”, a transmis Oana Brânzan. Întrebată dacă mecanicul a fost depistat sub influența alcoolului la testul etilotest, ea a spus că nu are această informație.

În jurul orei 15.21 s-a înregistrat un accident rutier la trecerea la nivel cu calea ferată, situată la ieșirea din halta de mișcare (Hm) Orbeni, a anunțat purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, Oana Brânzan.

Trenul IR 1754, operat de SNTFC CFR Călători, la ieșirea din Hm Orbeni, a surprins și a lovit un autoturism aflat pe trecerea la nivel cu calea ferată, dotată cu semnalizare automată (SAT). Din primele informații transmise de personalul feroviar sosit la fața locului, în urma impactului au rezultat patru victime.

Accident la Orbeni. Trenul are întârziere

Trenul IR 1754, care circulă în relația Suceava – București Nord, va staționa la locul accidentului rutier până când organele abilitate finalizează toate procedurile necesare, care se impun în astfel de situații. La momentul publicării acestei știri, garnitura înregistra o întârziere de 21 de minute.

Oana Brânzan a menționat faptul că semnalizarea automată de la trecerea la nivel cu calea ferată funcționa în condiții normale, iar următorul tren care este programat să tranziteze zona respectivă este IR 1543, în jurul orei 17.00.

În acest moment, circulația feroviară între Hm Orbeni și Hm Sascut este închisă pe ambele fire, traficul urmând a fi reluat după finalizarea demersurilor organelor abilitate.

Ultimele Articole