miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Accident la metrou. ”Tren contra tren” pe aceeași linie, reacția lui Grindeanu

Un accident la metrou, pe Magistrala 1, s-a produs marți seara la stația Timpuri Noi, fiind vorba de un eveniment ”tren contra tren” pe aceeași linie.

UPDATE. Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, în această seară, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs între două trenuri de metrou. “După finalizarea anchetei AGIFER, îmi doresc ca managementul profesionist al acestei companii să ia măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete! Conducerea Metrorex este selectată în baza legislației privind guvernanța corporativă, ceea ce cu atât mai mult obligă compania să aibă ca principale preocupări siguranța și corecta informare a cetățenilor”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ca de obicei, conducerea Metrorex a încercat să țină ascuns accidentul, iar apoi, după ce jurnaliștii au aflat de el, să-i minimizeze gravitatea.

”A fost vorba despre o situație tren contra tren pe aceeași linie. Au fost implicate trenul numărul 4 și trenul numărul 17, Bombardier”, au declarat pentru Club Feroviar surse din cadrul societății Metrorex.

Contactat de noi, Laurențiu Dumitru, directorul Agenției de Investigare Feroviară Română, a declarat că echipa AGIFER se îndreaptă de urgență spre locul faptei și că, din primele informații, ar fi vorba de o situație ”tren contra tren”. El a precizat că deocamdată informația nu este verificată și că mai multe se vor ști după ce echipa de investigare va ajunge la locul accidentului.

Accident la metrou. Metrorex a recunoscut abia după două ore

Conducerea Metrorex a încercat să minimizeze gravitatea incidentului. ”Vă informăm că, din cauza unei defecțiuni tehnice, între stațiile Timpuri Noi și Mihai Bravu nu se circulă, iar între stațiile Mihai Bravu și Nicolae Grigorescu se circulă în sistem pendulă. Revenim cu detalii cât de curând”, se arată în primul anunț de presă.

După mult timp, la insistențele jurnaliștilor, Metrorex a revenit: ”Confirmăm că a avut loc un incident feroviar la stația Timpuri Noi, pe care Metrorex deja l-a avizat la AGIFER, urmând ca organele abilitate să investigheze evenimentul și să dispună măsurile care se impun. Unul dintre trenuri a intrat pe linia ocupată de alt tren, ceea ce a produs cuplarea celor două trenuri. Menționăm că în urma acestui incident nu există victime sau pagube materiale. Călătorii au fost debarcați în siguranță și circulația trenurilor a fost reorganizată”.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole