spot_img
miercuri, martie 22, 2023
spot_img

Accident la Buzău. Un tren Interregio a lovit mortal o femeie, trafic feroviar blocat

Un accident la Buzău s-a produs marți dimineață, când un tren Interregio a lovit mortal o femeie pe calea ferată.

”Traficul feroviar este blocat în municipiul Buzău, la ieșirea spre Brăila, pe tronsonul trenului Interregio ce se deplasa pe ruta București-Galați. Din primele date de la fața locului se pare că trenul a surprins și accidentat mortal o femeie, în vârstă de 62 de ani, din Buzău”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Buzău.

Trenul implicat în accident este IR 1573, operat de Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA, care a plecat din Gara de Nord din București la ora 8,11 și ar fi trebuit să ajungă la destinația finală, stația Galați, la ora 11,52. De la Buzău, trenul se deplasa pe secția feroviară 702 până la Făurei și apoi pe Magistrala 700, linie dublă electrificată.

”S-a angajat în traversarea căii ferate fără să se asigure, s-a împiedicat și a căzut exact între linii, moment în care am surprins-o. Eu am frânat rapid, mi-am făcut datoria, am dat semnale, probabil că s-a și panicat puțin”, a declarat mecanicul de locomotivă, citat de site-ul Alo Iași.

Un echipaj de ambulanță a sosit repede acolo, dar nu se mai putea face nimic pentru victimă.

Locuitorii din zonă spun că trenurile sunt observate foarte târziu din cauza unei curbe. Cel puțin trei oameni au murit în acest loc, în ultimii ani. Polițiștii ancheteaza accidentul. Cu o oră întârziere, trenul interregio București – Galați și-a continuat drumul către destinație.

Ultimele Articole