miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

VIDEO Accident în gara Ilva Mică. Locomotiva tamponează vagoanele, ceferistă la spital

Un accident în gara Ilva Mică s-a produs marți dimineață, când la manevra de rebrusare a unui tren operat de SNTFC CFR Călători locomotiva a lovit violent vagoanele, iar o ceferistă a ajuns la spital.

La manevra de rebrusare a trenului 5701 de pe ruta Suceava-Ilva Mică, efectuată cu locomotiva EA 465 aparținând Depoului Suceava, mecanic de la același depou, a avut loc o tamponare violentă. În urma tamponării, conductorul de tren de sex feminin a fost accidentată, fiind transportată la spital.

Accident în gara Ilva Mică. Șeful AGIFER confirmă

Directorul Agenției de Investigare Feroviară Română (AGIFER), a confirmat pentru Club Feroviar producerea accidentului din stația CF Ilva Mică.

”A avut loc o tamponare la manevră, drept pentru care cei de la CNCF CFR SA și SNTFC CFR Călători SA vor trebui să facă o comisie care să investigheze accidentul. Din informațiile pe care le am până în momentul de față, conductoarea de tren a plecat pe picioarele ei la ambulanță. Trebuie văzut care sunt pagubele produse”, a spus șeful AGIFER.

În avizarea accidentului de către SNTFC CFR Călători se precizează că ”nu sunt avarii la locomotivă și vagoane”, însă în filmare se vede că tamponarea a fost violentă, așa că este posibil să fie daune.

Precizările CFR Călători

Ulterior, și CFR Călători a postat un comunicat pe site-ul propriu: ”Astăzi, 31 octombrie 2023, în stația Ilva Mică, la rebrusarea locomotivei garniturii trenului R 5701 pentru formarea trenului Regio 5704, s-a produs tamponarea garniturii. În urma impactului, conductoarea trenului care se afla în garnitură s-a accidentat, fiind apelat serviciul 112. Facem mențiunea că în trenul R 5701 Suceava – Ilva Mică nu se aflau călători, iar trenul Regio 5704 are plecarea din stația Ilva Mică conform graficului de circulație, la ora 13:00”.

Ultimele Articole