luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Accident feroviar la Gugești, pe Magistrala 500. Tamponare între două trenuri de marfă

Un accident feroviar la Gugești, pe Magistrala feroviară 500 (București-Suceava) s-a produs joi dimineață, fiind implicate două trenuri de marfă.

Accidentul s-a produs la ora 9,55 pe raza Sucursalei Regionale de Căi Ferate Galați, între stațiile Gugești și Shlea (între Mărășești și Râmnicu Sărat), pe firul II. ISU Vrancea a fost sesizat prin apel la 112 că în zona Dumbrăveni a avut loc o coliziune între două trenuri de marfă. Cele două trenuri transportau cereale.

„Prin apel 112 a fost sesizat faptul că, în zona Dumbrăveni, a avut loc o coliziune între două trenuri de marfă ce transportau cereale. Conform apelului, în urma coliziunii a deraiat un vagon ce transporta cereale”, a precizat Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea. Potrivit sursei citate, la faţa locului intervin poliţiştii de la Transporturi Feroviare Focşani şi ISU Vrancea.

Accident feroviar la Gugești. Unul dintre trenuri a patinat și l-a lovit pe celălalt

Locomotiva trenului de marfă 57402, aparținând unui operator feroviar privat, a patinat, a scăpat trenul înapoi și a fost tamponat trenul 66706, care circula la sector pe același fir. Locomotiva care tracta trenul 66706 a deraiat și s-a răsturnat primul vagon din compunerea acestui tren. Ambele fire  de circulație sunt închise la această oră.

CFR SA: Trenurile de călători circulă deviat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a venit cu precizări: ”Menționăm faptul că locomotiva trenului privat de marfă, care aparține operatorului TimRail Cargo, s-a defectat, iar mecanicul nu a mai putut controla garnitura, care a patinat și a intrat într-un alt tren privat de marfă, al companiei DB Cargo, care aștepta la sector. În urma impactului, locomotiva și primul vagon, din compunerea trenului de marfă al companiei DB, au deraiat. Pentru asigurarea continuității traficului, toate trenurile de călători, care urmau să tranziteze această zona, vor circula deviat pe ruta Mărășești – Tecuci – Barboși – Făurei – Buzău și retur. Această măsură va fi menținută până la repunerea pe șină a locomotivei și a vagonului deraiat, inclusiv retragerea garniturii de marfă din zona respectivă. Menționăm totodată faptul că rezentanții SRCF GALAȚI vor asigura sprijinul tehnic necesar operatorilor privați pentru intervenția la fața locului, astfel încât zona afectată să fie eliberată și redeschisă traficului în condiții de siguranță. CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor și îi asigură că personalul feroviar va luat toate măsurile operative necesare pentru redeschiderea liniei în cel mai scurt timp”.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole