spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Accident feroviar la Diosig. Un vagon de marfă s-a răsturnat și alte două au deraiat

Un accident feroviar la Diosig s-a produs marți dimineață, când un vagon de marfă s-a răsturnat iar alte două au deraiat.

UPDATE Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că circulația feroviară pe raza Hm Diosig a fost reluată, la ora 15.46. Echipele de intervenție ale SRCF Cluj au acționat în hm. Diosig cu o macara de mare tonaj pentru ridicarea vagonului răsturnat, iar la ora 15.46 a fost redeschisă circulația trenurilor de călători, pe linia 2. ”Menționăm faptul că personalul de intervenție va acționa în continuare în hm Diosig, pentru repunerea pe șină a celor două vagoane deraiate, retragerea lor în stație și asigurarea gabaritului și pe linia 4”, a precizat purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că un vagon din compunerea unui tren de marfă s-a răsturnat în timpul manevrei garniturii de la linia 4 la linia 2, în halta Diosig, iar alte două au deraiat.

Trenul privat de marfă, care aparține operatorului privat Cargo Trans Vagon, are în compunere 12 vagoane goale, iar în timpul manevrei trenului, de la linia 4 la linia 2, din halta Diosig, s-a produs răsturnarea unui vagon și deraierea altor două vagoane din compunerea garniturii.

Accident feroviar la Diosig . Circulația pe secția 402 se face cu transbordare auto

Pentru menținerea continuității transportului feroviar de călători, SRCF Cluj asigură transbordarea pasagerilor din trenurile 10604, tren privat, și R 6812 CFR Călători, care tranzitau halta Diosig, cu mijloace auto, între stațiile Săcuieni Bihor și Oradea.

”Precizăm faptul că transbordarea cu mijloace auto, între stațiile Săcuieni Bihor – Oradea, va fi menținută până la finalizarea tuturor intervențiilor necesare, în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe șina, retragerea lor în stație, inclusiv verificarea liniei și, în funcție de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparații la linie și la componentele infrastructurii feroviare, dacă situația o impune. Informăm totodată faptul că personalul de specialitate al SRCF Cluj, prezent la fața locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situații, pentru intervenția cu utilaje necesare repunerii pe șină a vagonului răsturnat, a celor două vagoane deraiate și eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar pe raza haltei Diosig. Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulația trenurilor pe raza Regionalei CF Cluj, urmare producerii acestui eveniment, cu precizarea că personalul feroviar va colabora permanent cu reprezentanții operatorului de marfă și va asigura tot suportul tehnic necesar pentru repunerea pe șină a vagoanelor și restabilirea circulației în condiții normale”, se arată în comunicatul dat publicității de administratorul infrastructurii feroviare.

Ultimele Articole