marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

Accident feroviar la Basarabeasca. Roțile unui vagon de marfă s-au desprins în mers

Un accident feroviar la Basarabeasca, nod feroviar important din Republica Moldova, s-a produs sâmbătă, 16 septembrie, însă abia luni informația a apărut în spațiul public.

Roțile unui vagon din compunerea unui tren de marfă care transporta cereale s-au desprins din mers, informează postul de televiziune TV8 din stânga Prutului. Accidentul s-a produs la Basarabeasca și a fost surprins de martori, care s-au grăbit să posteze imaginile din Republica Moldova pe rețelele sociale.

A fost surprins și momentul în care angajați ai căilor ferate intervin pentrui ca să remedieze situația.  Contactați de postul de televiziune menționat, reprezentanții Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova (CFM) au confirmat cazul. Aceștia au declarat că totul s-a întâmplat din cauza unei defecțiuni tehnice, iar acum o comisie investighează toate circumstanțele.

Un alt accident feroviar s-a produs luna trecută

Înainte de acest accident feroviar la Basarabeasca, la începutul lunii august un tren a deraiat pe tronsonul de cale ferată Culma-Ceadîr Lunga, așa cum a relatat la vremea respectivă Club Feroviar. Șase vagoane încărcate cu cereale s-au răsturnat, iar muncitorii au avut nevoie de câteva zile pentru a repara porțiunea și a restabili circulația, după ce segmentul de cale ferată a fost deteriorat pe o lungime de 125 de metri.

Deocamdată, comisia care investighează cazul nu a finalizat ancheta pentru a stabili cauzele exacte ale producerii acestui accident feroviar. Traficul feroviar a crescut considerabil în urma declanșării războiului din Ucraina, Republica Moldova fiind unul dintre statele de tranzit pentru mărfurile ucrainene.

Ultimele Articole