vineri, iunie 9, 2023
spot_img

VIDEO Accident feroviar la Bălți. Un vagon a zburat de pe șine și s-a oprit într-un zid

Un accident feroviar la Bălți, în Republica Moldova, s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, când un vagon al companiei Floarea Soarelui din Bălți, parte a grupului Trans-Oil, a doborât un copac și un dispozitiv de distribuție a energiei electrice și s-a oprit într-un zid.

Accidentul a avut loc în jurul orei 02:00, iar angajații de la Calea Ferată din  Moldova au menționat că nimeni nu a avut de suferit, potrivit site-ului local Nord News.

Trenul tracta 15 vagoane a câte 60 de tone fiecare, iar mecanicul de locomotivă nu ar fi adaptat viteza la încărcătură. ”Eu lucrez la trenul de intervenție, după ce voi primi ordin să îndeplinesc careva funcții, să ridic garnitura de tren, atunci o să-mi îndeplinesc lucrul. Acum am văzut ce lucrări trebuie să fac”, a spus Fiodor Uzun, șef la trenul de intervenție.

Reprezentanții Căii Ferate din Bălți au refuzat să comenteze cazul. ”Nu pot să comentez nimic, pentru că noi răspundem de trecerea de cale ferată, de îngrădire, iar această întrebare ține de altă organizație. Nu pot comenta nimic”, a declarat Alexei Cruglii, șeful filialei CFM Bălți.

Accident feroviar la Bălți. Salvatorii au intervenit în toiul nopții

Potrivit Direcției Situații Excepționale Bălți, salvatorii au intervenit după ora 02:00.

”La fața locului a intervenit detașamentul descărcerare și salvare numărul 2 în componența a cinci persoane. Aceștia au defrișat copacul căzut pe traseu și calea ferată, care s-a prăbușit pe un gard de beton și fire electrice”, a anunțat Snejana Pleșca, ofițer superior la Secția prevenție a Direcției Situații Excepționale, Bălți.

Ultimele Articole