spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Accident feroviar în Slovacia. Trenul a fost lovit de locomotiva de ajutor

Peste 50 de persoane au fost rănite vineri seară într-un accident feroviar în Slovacia, în apropiere de oraşul Vrutky, din nord-vestul țării.

Potrivit informaţiilor difuzate de postul de televiziune Markiza, cel puţin 50 de persoane au fost rănite în accidentul feroviar. Iniţial, acelaşi post anunţase cel puţin 100 de răniţi, relatează dpa, citată de Agerpres.

Deutsche Welle citează un comunicat postat de poliţia slovacă pe social media conform căruia 59 de persoane au suferit răni uşoare, 11 au suferit răni de gravitate medie şi patru au fost grav rănite. Treizeci şi patru de oameni au fost transferaţi la spitalele din apropiere. În momentul accidentului, în tren se aflau 100 de pasageri.

Ministerul Transporturilor de la Bratislava şi compania feroviară de stat ZSSK au confirmat accidentul pentru agenţia de presă locală TASR.

Accident feroviar în Slovacia. Ministrul s-a deplasat la fața locului

Trenul se oprise din cauza unei defecţiuni şi a fost lovit de locomotiva de ajutor, a anunţat ministerul slovac, care nu a oferit informaţii despre răniţi.

Poliţia le-a cerut şoferilor să evite zona accidentului pentru a permite accesul autospecialelor de pompieri şi autovehiculelor salvatorilor. Ministerul slovac al Transporturilor a mai anunţat că ministrul de resort urma să se deplaseze la locul accidentului, aflat în apropierea unui important punct de joncţiune feroviară.

Agenţia TASR a transmis vineri seară că o locomotivă a izbit un tren de pasageri staţionat pe linia de cale ferată Vrutky-Varin (regiunea Zilina), care face parte din ruta principală între Zilina şi Kosice, un important nod feroviar.

Accidentul s-a produs în aceeași zi în care un incident grav se produsese și în Germania, după cum a relatat Club Feroviar.

Ultimele Articole