spot_img
vineri, decembrie 9, 2022
spot_img

VIDEO Accident feroviar în Portugalia: cel puțin trei morți și 40 de răniți. Ce spune Adina Vălean

Un accident feroviar în Portugalia s-a produs vineri după amiază, când un tren de mare viteză a lovit un vehicul de întreţinere a căii ferate. Comisarul european pentru Transport, Adina Vălean, și-a exprimat condoleanțele pe contul său de Twitter.

Adrian Bărbulescu

accident feroviar în Portugalia

Accidentul s-a soldat cu cu cel puţin trei morţi şi 40 de răniţi, a anunţat Autoritatea naţională de protecţie civilă (CNOS).

Două elicoptere medicale, precum şi peste 160 de salvatori, inclusiv pompieri, se află la locul accidentului, relatează presa din Lisabona. La bordul trenului Alfa Pendular, cel mai rapid din Portugalia, se aflau 212 persoane, a precizat purtătorul de cuvânt. El a adăugat că dintre cei 40 de răniţi, 30 au răni minore şi şapte sunt răniţi grav.

Accidentul feroviar s-a produs în oraşul Soure, la circa 30 km de oraşul Coimbra, din centrul ţării. Primarul oraşului Coimbra, Mario Nunes, a declarat că cei doi oameni care au murit lucrau la infrastructura feroviară când s-a produs coliziunea.

Accident feroviar în Portugalia. Mecanicul a fost dus la spital

Mecanicul de locomotivbă se află printre cele şapte persoane cu răni grave şi a fost dus de urgenţă la spital.

Accidentul de tren s-a produs în jurul orei locale 15,30 (17,30 ora României). Trenul de mare viteză Alfa Pendular circula pe relația Lisabona-Braga, trecând prin Coimbra şi Porto. Un purtător de cuvânt al Comandamentului districtual de operaţiuni de asistenţă din Coimbra a declarat că în apropiere de locul coliziunii a fost înfiinţat un spital de campanie.

Într-o postare pe site-ul său oficial, preşedintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, îşi exprimă „regretul pentru gravul accident feroviar” şi transmite „sincere condoleanţe” rudelor şi apropiaţilor victimelor.

Adina Vălean, întristată de accidentul feroviar

Comisarul european pentru Transport, Adina Vălean, s-a arătat întristată de accidentul feroviar din Portugalia.

”Vești triste vin din Portugalia. Condoleanțele mele familiilor și prietenilor celor care și-au pierdut viețile și recuperare urgentă și deplină pentru cei răniți. Suntem gata să ajutăm”, a scris oficialul european pe contul său de Twitter.

 

Ultimele Articole