spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

Accident feroviar în Pakistan. Două trenuri s-au ciocnit, cel puțin nouă morți și 66 de răniți

Cel puţin nouă persoane au fost ucise iar alte 66 au fost rănite joi dimineață într-un accident feroviar în Pakistan, după ce două trenuri s-au ciocnit.

accident feroviar în Pakistan

Accidentul feroviar a avut loc în districtul Rahim Yar Khan, în provincia Punjab (estul țării), unde un tren de pasageri care venea de la Lahore a lovit un tren de marfă oprit la semnal.

”Cel puţin nouă cadavre au fost recuperate”, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei locale, Omar Salamat, la postul Geo News. Potrivit purtătorului de cuvânt, 66 de persoane rănite au fost transferate în spitale din zonă. ”Trei sau patru dintre răniţi se află în stare critică”, a precizat el.

Nu este primul accident feroviar în Pakistan

Accidentele feroviare sunt frecvente în Pakistan, o ţară care a moştenit din trecutul său colonial sub dominaţie britanică o vastă reţea de căi de ferate.

Prost întreţinută, această reţea feroviară este îmbătrânită în prezent, după decenii de declin şi corupţie, din cauza unei gestionări inadecvate şi a lipsei de investiţii. Imagini de televiziune filmate la faţa locului surprindeau  joi locomotiva şi vagoane foarte avariate şi echipe de salvatori şi locuitori care acţionau cu ajutorul unor macarale şi utilaje să taie metalul.

Ministrul Căilor Ferate Sheikh Rasheed Ahmed a declarat la postul Aaj că o anchetă a fost deschisă în vederea stabilirii circumstanţelor accidentului. O coliziune în provincia Sindh (sud), în iunie, s-a soldat cu moartea a trei persoane.

Ultimele Articole