spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Unde dai și unde crapă. Un accident feroviar în Hunedoara a lăsat orașul Deva fără apă caldă

Un accident feroviar în Hunedoara, produs joi seara, a provocat vineri întreruperea alimentării cu apă caldă în municipiul Deva.

accident feroviar în Hunedoara

Termocentrala Mintia, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), a fost oprită din cauză că nu mai avea cărbune suficient pentru funcționare.

Potrivit președintelui Sindicatului „Solidaritatea Hunedoara”, Cristian Istoc, termocentrala a rămas fără cărbune după ce, joi după-amiază, un tren de marfă a deraiat între localitățile Crivadia și Baru din județul Hunedoara, ceea ce a blocat și aprovizionarea unității cu huilă adusă din Valea Jiului. „Nu mai avem stoc de cărbune de câteva zile și trebuia să așteptăm după fiecare garnitură cu huilă din Valea Jiului. De joi după-amiază nu a mai venit cărbune, din cauza incidentului de pe calea ferată, iar vineri dimineață termocentrală Mintia a fost oprită”, a declarat liderul sindical, citat de Ziare.com.

El a menționat că Sindicatul „Solidaritatea Hunedoara” a atenționat autoritățile în mai multe rânduri asupra pericolului de a rămâne fără cărbune, în condițiile în care producția de huilă livrată din Valea Jiului către Termocentrala Mintia ajunsese la o medie zilnică de 500-600 de tone, față de un consum minim de 1.500 tone, cât era necesar pe zi.

„Din toamna anului trecut, când au început lucrările de modernizare la calea ferată în zona Simeria, am solicitat Ministerului Economiei aprovizionarea cu cărbune de la rezerva de stat. Demersul nostru nu s-a materializat. Până acum am funcționat cu huilă din Valea Jiului, cărbune din import și un lignit de o calitate foarte slabă, adus din țară”, a arătat Istoc.

Conducerea Termocentralei Mintia a transmis vineri că, din cauza întreruperii circulației feroviare între Petroșani și Simeria, a devenit „imposibilă” aprovizionarea cu cărbune, iar furnizarea apei calde în municipiul Deva va fi oprită până luni dimineață, 15 iunie.

Accident feroviar în Hunedoara. Un marfar a deraiat

Un tren marfar care circula pe relația Simeria-Petroșani, în județul Hunedoara, a deraiat de o osie, joi în jurul orei 17,00.

IGPR a anunțat că traficul feroviar a fost întrerupt pe secția de cale ferată 202, la kilometrul feroviar 55, între stațiile CF Baru Mare și Crivadia, județul Hunedoara. Traficul feroviar a fost reluat, în condiții normale, în jurul orei 19,00.

Ultimele Articole