joi, iunie 1, 2023
spot_img

Accident feroviar în gara Galați. O locomotivă a lovit violent un vagon – patru răniți

Un accident feroviar în gara Galați s-a produs sâmbătă seara, când o locomotivă a lovit un vagon, iar patru persoane au fost rănite.

UPDATE. Trenul 7576 a plecat din stația Galați la ora 21,03, cu 78 de minute întârziere, format dintr-o altă garnitură.

UPDATE. Traian Preoteasa spune că din primele informații locomotiva nu a răspuns la comenzi. Șeful CFR Călători a declarat în direct la B1 TV că mecanicul de locomotivă implicat în accident este cel mai experimentat mecanic de la Regionala Galați și că are aproximativ 50 de ani. Potrivit lui Traian Preoteasa, locomotiva a venit cu aproximativ 30 km/oră, o viteză mare pentru manevră în stație.

UPDATE. Operatorul feroviar de stat a dat următorul comunicat: „CFR Călători informează că în această seară, 25 martie 2023, în stația Galați, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relația Galați – Mărășești a fost tamponat primul vagon. Din primele informații, în urma impactului, au fost rănite patru persoane: mecanicul, conductorul, șeful de tren și un călător. Au fost solicitate serviciul de Ambulanță, răniții fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Totodată, au fost avariate locomotiva și vagonul. Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflată la fața locului. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident”.

UPDATE. Ministerul a transmis următorul comunicat: „Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, solicită verificări și măsuri rapide din partea CFR Călători, în urma accidentului produs în această seară în Gara Galați.
<Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin și acordă celor răniți. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informațiile relevante opiniei publice. Urmează o anchetă privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicații și să vină cu soluții pentru ca astfel de situații să nu se repete>”, a precizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

Potrivit ISU Galați, o locomotivă care făcea manevre a lovit un vagon de călători care era staționat în gară și în care se aflau călători. În urma impactului au fost rănite patru persoane, din care una în stop cardio-respirator şi o alta încarcerată. Lucrătorii ISU Galați acționează pentru salvarea victimelor.

Responsabilii SNTFC CFR Călători au precizat că sunt trei persoane rănite, dintre care două – partida de tren – au fost duse la  spital.

Locomotiva trenului Regio 7576, care urma să plece în direcția Mărășești, la cuplare a tamponat violent vagonul 261609098. S-a solicitat serviciul 112 pentru preluarea călătorilor răniți. Ușile vagonului nu au putut fi deschise într-o primă fază pentru evacuarea călătorilor.

Locomotiva și vagonul sunt grav avariate.

 

Ultimele Articole