spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Accident feroviar în Franța. 19 răniți într-un tren turistic care a frânat brusc

Nouăsprezece persoane au fost rănite sâmbătă după-amiaza, dintre care una grav, într-un accident feroviar în Franța în care a fost implicat un tren turistic.

Accidentul s-a produs lângă Pontarlier, în estul Franţei, după o frână bruscă, a anunţat Prefectura, potrivit Agerpres.

Coni’Fer, mic tren turistic cu două vagoane, circulă pe o distanţă de câţiva kilometri în regiunea Haut-Doubs, la circa 1.000 de metri altitudine. ”Sunt 18 răniţi uşor şi unul grav. Toţi răniţii au fost duşi la spitalul din Pontarlier”, a precizat aceeaşi sursă.

Trenul transporta aproximativ 30 de persoane. Accidentul a avut loc în jurul orei locale 13:30 (14:30, ora României), la nivelul comunei Hopitaux-Vieux, la o distanță de aproximativ 50 de kilometri la sud de Pontarlier.

Accident feroviar în Franța. Trenul mergea cu 20 km/oră

Dintr-un motiv încă necunoscut, Coni’Fer a frânat brusc, potrivit aceleiaşi surse. Potrivit cotidianului regional L’Est Republicain, trenul rula cu circa 20 de kilometri pe oră când a avut loc accidentul. Cei mai mulți pasageri se aflau atunci la mese în vagonul restaurant.

Accidentul cu trenul turistic (echivalentul mocănițelor din România) din Franța s-a petrecut la scurt timp după ce incidente feroviare grave au avut loc în Germania și Slovacia (în care au fost implicate trenuri comerciale), după cum a scris Club Feroviar AICI și AICI.

Ultimele Articole