spot_img
duminică, aprilie 2, 2023
spot_img

FOTO-VIDEO Accident feroviar în Egipt, la nord de Cairo. Doi morți și 16 răniți

Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa şi 16 au fost rănite marţi într-un accident feroviar în Egipt, în provincia Qalioubiya, la nord de Cairo, a anunţat Ministerul egiptean al Sănătăţii.

”Un prim bilanţ indică un mort şi 16 răniţi”, dintre care şase au primit deja îngrijiri medicale, a indicat ministerul într-un comunicat, informează Agerpres.

La rândul său, Autoritatea Naţională a Căilor Ferate Egiptene a indicat că, atunci când trenul a intrat în staţia Qalioub, ”mecanicul a trecut de semnalul pe roșu şi trenul şi-a continuat călătoria. Acest lucru a dus la deraierea locomotivei trenului şi a primului vagon”.

Accident feroviar în Egipt. O echipă de procurori va investiga cauzele

Procurorul general ale Egiptului, Hamada Saoui, a decis, potrivit unui comunicat oficial, să creeze o echipă care să investigheze accidentul.

Imagini de la faţa locului au arătat primele echipaje de intervenţie îndreptându-se spre vagoanele răsturnate, în spatele unui zid înalt dintr-o zonă construită. Poliţia a format un perimetru de securitate, pentru a ţine la distanţă mulţimea care venise să vadă ce s-a întâmplat. O macara a fost adusă ulterior pentru a ridica pe șine un vagon deraiat.

Plan ambițios pentru modernizarea căii ferate

Egiptul, o ţară cu 100 de milioane de locuitori, a fost scena mai multor coliziuni şi deraieri soldate cu victime care au reaprins nemulţumirea populaţiei faţă de neglijenţa autorităţilor şi starea precară a reţelei feroviare naţionale.

În 2014, autoritățile de la Cairo au lansat un plan masiv de investiții pentru a răspunde la problema deraierilor și altor accidente care intraseră deja în cotidian. Potrivit ministrului egiptean al Transporturilor, Kamel El-Wazir, obiectivul acestui program este de a înlocui toate vehiculele feroviare din parcul actual, pentru a se ajunge la un parc format integral din trenuri noi sau modernizate. De asemenea, au loc importante investiții în infrastructură, inclusiv construcția unei linii ferate de mare viteză.

Ultimele Articole