spot_img
luni, august 15, 2022
spot_img

VIDEO Accident feroviar în Cehia. Un mecanic de locomotivă a murit, cinci răniți

Un mecanic de locomotivă a murit şi cinci persoane au fost rănite într-un accident feroviar în Cehia, au anunţat serviciile de urgenţă.

Un tren de mare viteză s-a izbit luni de o locomotivă în estul Republicii Cehe, informează Agerpres.

Mecanicul trenului expres Pendolino a murit, iar un alt angajat a fost uşor rănit în accidentul produs în gara Bohumin, la aproximativ 300 de kilometri est de Praga. Patru persoane aflate la bordul unei locomotive de manevră au fost tratate la faţa locului pentru rănile suferite şi apoi duse la spital. ”Toţi sunt conştienţi şi viaţa lor nu este în pericol”, au precizat serviciile locale de urgenţă pe site-ul lor.

Accidentul a perturbat traficul pe principala linie de cale ferată ce leagă Praga de Varşovia, a explicat poliţia într-o postare pe Twitter.

Un alt accident feroviar în Cehia a avut loc anul trecut

Anul trecut, pe 4 august, cel puțin două persoane au murit și alte câteva zeci au fost rănite după ce două trenuri de călători s-au ciocnit în Cehia, așa cum a informat la vremea respectivă Club Feroviar.

Accidentul s-a produs într-o regiune rurală a țării, în apropiere de Milavce, aproape de granița cu Germania. La fața locului au fost trimise elicopterele de salvare și ambulanțele. Poliția din Republica Cehă a informat despre accident pe Twitter: „Astăzi, puțin după ora 8 dimineața, două trenuri s-au ciocnit pe calea ferată din satul Milavce din regiunea Domazlice”. Și agenția de administrare a căilor ferate a transmis că în urma accidentului feroviar mai multe persoane au fost rănite după coliziunea între trenul Ex 351 West Express și trenul de călători 7406.

Ultimele Articole