sâmbătă, mai 11, 2024
spot_img

VIDEO. Accident feroviar în Argentina, la Buenos Aires. Cel puțin 30 de răniți

Peste 30 de persoane au fost rănite şi au fost spitalizate vineri, două dintre ele în stare gravă, în urma unui accident feroviar în Argentina.

Un tren de navetişti a intrat în coliziune cu un tren de întreţinere a căilor ferate în capitala Buenos Aires, au anunţat serviciile de urgenţă argentiniene, citate de Agerpres.

Cele două persoane grav rănite, care au suferit traumatisme craniene, au fost evacuate cu elicopterul, a declarat pentru presa de la faţa locului şeful serviciilor de urgenţă (SAME), Alberto Crescenti. ”Nu există persoane decedate”, a afirmat primarul din Buenos Aires, Jorge Macri.



Accident feroviar în Argentina. Locomotiva și un vagon au deraiat

Responsabilii companiei feroviare Trenes Argentinos au declarat într-un comunicat că un tren de călători cu şapte vagoane a intrat în coliziune cu un tren de întreţinere, format dintr-o locomotivă şi un vagon gol, pe un pod feroviar din cartierul Palermo, în jurul orei locale 10:30 (15:30 ora României). În urma impactului, locomotiva şi primul vagon ale trenului de pasageri au deraiat.

Potrivit oficialilor SAME, 90 de pasageri au primit îngrijiri medicale la faţa locului, iar 30 dintre aceştia au fost transferaţi la spitale din oraş cu diferite răni. La locul accidentului au fost trimise câteva zeci de ambulanţe.

”În acest moment, nu există suficiente informaţii cu privire la cauzele accidentului”, le-a declarat Jorge Macri jurnaliştilor.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole