spot_img
miercuri, martie 22, 2023
spot_img

Un accident feroviar similar celui din Grecia, evitat în ultimul moment la Mogoșoaia

Un accident feroviar celui care s-a produs în urmă cu câteva zile în Grecia era cât pe ce să se producă toamna trecută la Mogoșoaia.

Producerea unei catastrofe a fost evitată în ultimul moment, doar datorită (termen folosit corect în context) vitezei scăzute de pe căile ferate române. Dacă s-ar fi circulat cu 160 km/oră, Doamne ferește ce s-ar fi putut întâmpla.

La finele lunii ianuarie, Club Feroviar a publicat concluziile anchetei AGIFER referitoare la accidentul ce a fost evitat în ultimul moment între stațiile Pajura și Mogoșoaia de pe Magistrala 700 București-Urziceni. În contextul producerii tragediei din Grecia simțim însă că este de datoria noastră să readucem în prim-plan incidentul.

Accident feroviar, evitat în ultimul moment

Vom relua succint elementele principale din articolul publicat de noi pe data de 23 ianuarie 2023, cu mențiunea că articolul complet îl puteți citi AICI.

Agenția de Investigare Feroviară Română (AGIFER) a publicat pe site-ul său Raportul de investigare final al incidentului feroviar produs la data de 17.09.2022, ora 05:53, pe raza de activitate a Sucursalei Regionale CF București, între PM Pajura și stația CFR Mogoșoaia, prin expedierea trenului de călători R7915, din PM Pajura spre stația CFR Mogoșoaia pe linia ocupată cu trenul de călători R7032, ambele trenuri aparținând operatorului de transport feroviar SNTFC CFR Călători SA.

Specialiștii de la AGIFER au tras concluzii tranșante după ce au investigat incidentul feroviar, stabilind că a fost vorba de ”o înlănțuire de erori umane, acestea fiind favorizate și de existența unor defecțiuni în funcționarea instalației CED din stația CFR Mogoșoaia”.

Concret, în dimineața zilei de 17 septembrie 2022 două trenuri care circulau în sensuri opuse au fost îndrumate pe aceeași linie de către impiegatul de mișcare, exact la fel ca în cazul accidentului din Grecia.

Incidentul feroviar s-a soldat cu mai multe retrogradări în rândul angajaților Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA. Sperăm că a fost vorba de un incident izolat, care nu se va repeta.

Ultimele Articole