miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Accident feroviar grav în India

Un accident feroviar grav a avut loc în India, acesta soldându-se cu 8-15 morți, în funcție de sursa informațiilor.

Cel puțin opt persoane au murit și aproximativ 60 au fost rănite într-un accident de tren în statul Bengalul de Vest, în estul Indiei, potrivit BBC.
Accidentul a avut loc în urma coliziunii dintre un tren de marfă și un tren de pasageri staționat, Kanchenjungha Express, în zona New Jalpaiguri, luni dimineață.

Imagini dramatice de la locul accidentului au arătat un vagon al trenului expres suspendat în aer.
Autoritățile spun că o „eroare umană” ar fi putut duce la producerea accidentului și că va avea loc o anchetă detaliată.

Oficialii au declarat că ambulanțe și echipe de intervenție au fost trimise la fața locului pentru eforturi de salvare la scurt timp după accident, la ora locală 08:55 (03:25 GMT).
Prim-ministrul statului Bengalul de Vest, Mamata Banerjee, s-a declarat șocată de accident și a declarat că se iau măsuri pe „picior de război”.
Printre cei decedați se numără mecanicul și mecanicul asistent al trenului de marfă și paznicul trenului Kanchenjungha Express.
„Operațiunile de salvare au fost finalizate”, a declarat într-o conferință de presă Jaya Varma Sinha, director general al Consiliului feroviar.

Sabyasachi De, oficial al căilor ferate, a declarat reporterilor că „informațiile preliminare pe care le avem sunt că expresul Kanchenjungha a fost lovit din spate de un tren de marfă”. El a adăugat că motivul accidentului va fi confirmat doar după investigație. Eroarea umană pare să fie cauza probabilă a accidentului. „Conform anchetei inițiale, se pare că șoferul trenului de marfă nu a ținut cont de semnal”, a spus un oficial.

Ea a adăugat că Kavach, un sistem automat de protecție a trenurilor dezvoltat de Căile Ferate Indiene, trebuie să fie planificat și extins pentru statul Bengalul de Vest.

Un oficial al poliției a declarat reporterilor că locomotiva trenului de marfă a fost avariată, în timp ce trei vagoane ale trenului expres au deraiat.
Un oficial de salvare a declarat pentru Times of India că au evitat să folosească echipamente de tăiere cu gaz în timpul eforturilor de salvare, deoarece ar putea pune în pericol viețile celor prinși în tren.

Acesta a spus că eforturile de salvare au fost încetinite și de ploile abundente din zonă.
Ministrul federal al căilor ferate, Ashwini Vaishnaw, a declarat că echipele de salvare au lucrat în strânsă coordonare cu oficialii feroviari pentru a desfășura operațiunile de salvare.
Ministrul a declarat că se va deplasa la locul accidentului.
Premierul Narendra Modi a calificat incidentul drept „trist” și a declarat că a vorbit cu oficialii despre eforturile de salvare.
„Condoleanțe celor care și-au pierdut cei dragi. Mă rog ca cei răniți să se recupereze cât mai repede”, a scris el pe X.

2.400 dolari, despăgubirea de deces

El a anunțat o compensație de 200.000 de rupii (2.394 de dolari, 1.890 de lire sterline) pentru familiile celor decedați și 50.000 de rupii pentru fiecare dintre pasagerii răniți.
Căile ferate au înființat un birou de control cu un număr de telefon de asistență în stația Rangapani, în apropierea căreia a avut loc coliziunea.
Anul trecut, un accident devastator în care au fost implicate trei trenuri în statul estic Odisha a provocat moartea a aproximativ 290 de persoane și a făcut peste 1.000 de răniți.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole