spot_img
miercuri, februarie 8, 2023
spot_img

Începe noul an școlar. Se pun în vânzare abonamente CFR pentru elevi, la preț redus

Cum începerea anului școlar e o chestiune de zile, se pun în vânzare abonamente CFR pentru elevi, la preț redus, după cum informează CFR Călători.

abonamente CFR pentru elevi

”În contextul începerii noului an şcolar, CFR Călători recomandă elevilor să îşi achiziţioneze din timp biletele/abonamentele pentru a călători spre/dinspre locul în care învaţă. Călătoria elevilor la transportul feroviar este reglementată de HG 42/2017”, se arată într-un comunicat dat publicității miercuri de operatorul feroviar de stat.

Elevii  din învăţământul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri (Regio și InterRegio), clasa a 2-a, pe tot parcursul anului.

În plus, elevii orfani, elevii cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială, în condiţiile legii, sau tutelă beneficiază de gratuitate pentru transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic. Pentru aceștia se vor elibera gratuit legitimaţii de călătorie/abonamente la toate categoriile de tren.

Tarife atractive la abonamente CFR pentru elevi

Elevii beneficiază de abonamente  lunare la toate trenurile cu reducere 50% sau 100%, după caz. Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a 2-a, se eliberează pentru distanţe de până la 300 km, iar numărul călătoriilor incluse este nelimitat.

De exemplu, un elev plăteşte doar  55,65 lei pe un abonament lunar Regio, clasa a 2-a pe ruta Titu – Târgovişte, în loc de 111.30 lei cât ar costa călătoriile la preţ redus 50%, timp de 21 de zile lucrătoare pe lună.

Alte exemple de tarife la abonamentele lunare, tren Regio clasa a 2-a, pe următoarele rute:

  • Ciulniţa – Slobozia Veche: 40,95 lei
  • Huedin – Cluj Napoca: 71.40 lei
  • Băile Tuşnad – Miercurea Ciuc: 46,20 lei
  • Roşiori Nord – Alexandria: 55,65 lei
  • Ianca – Brăila: 71,40 lei
  • Sântana – Arad: 46,20 lei
  • Crasna- Vaslui: 75,60 lei.

Eliberarea biletelor/abonamentelor pentru elevi, cu tarife reduse cu 50% se face astfel:

pentru elevii din învăţământul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat se va prezenta carnetul de elev vizat pentru anul şcolar în curs (având CNP completat pe prima pagină).

pentru  elevii claselor pregătitoare se va prezenta adeverința doveditoare şi certificatul de naștere în copie;

în cazul  elevilor care beneficiează de gratuitate, conducerea unităţilor de învăţământ va menționa pe carnet la rubrica “menţiuni” atestarea dreptului de acordare a gratuității.

Ultimele Articole