ABB lanseaza un sistem modern de reincarcare a bateriei trenurilor

20 septembrie 2016

abbIn cadrul targului InnoTrans din Berlin, ABB lanseaza un sistem modern de reincarcare a bateriei de ultima generatie care are la baza semiconductori de energie cu carbura de siliciu (SiC). Sistemul va putea fi folosit in domeniul feroviar.

Noul sistem compact de reincarcare a bateriei, BORD­LINE BC, completeaza familia de produse convertoare auxiliare a ABB si este compatibil cu toate tensiunile electrice standard pentru incarcarea bateriei trenurilor. Avand o amprenta la sol de marimea unei cutii de pantofi, este de 10 ori mai mic si cu pana la 80% mai usor fata de sistemele care apartin generatiilor precedente. Noul sistem exceleaza cu o densitate electrica ridicata de 1 kW pe litru si kg, o imbunatatire semnificativa comparativ cu generatia anterioara.

Incarcatorul de baterii BORD­LINE BC beneficiaza de designul modular ABB si incorporeaza tehnologia SiC. Aceasta tehnologie cu semiconductori SiC permite utilizarea unei densitati electrice si a unei performante care nu erau posibile in cazul semiconductorilor conventionali pe baza de silicon datorita caracteristicilor de conductivitate superioare. Aceasta tehnologie are ca beneficii dimensiunea redusa considerabil, greutatea redusa si cerintele de racire, precum si eficienta ridicata a sistemului, toti acesti factori fiind critici pentru operatorii feroviari.

„Noul sistem de reincarcare a bateriei echilibreaza toate avantajele SiC si ale tehnologiilor de transfer lin pentru a imbunatati performanta electronicii de alimentare in domeniul feroviar”, a declarat Sami Atiya, Presedintele diviziei de automatizare si transport a ABB.