spot_img
luni, august 15, 2022
spot_img

A treia oară, cu noroc. Ofertele la metroul Cluj, amânate din nou

Primăria Cluj-Napoca a amânat pentru a treia oară termenul de depunere a ofertelor la metroul Cluj, procedură cu o valoare de peste șase miliarde de lei.

De data aceasta, ofertele trebuiau depuse până la data de 8 iulie, noul termen fiind 22 august. Ofertele la metroul Cluj vor trebui menținute până în iunie 2023. Prima amânare a fost în data de 21 aprilie, urmată de alta în 11 iunie.

Emil Boc e și el nedumerit

Dar ce răspuns are primarul Emil Boc privind amânarea? „Am cerut și eu această explicație Comisiei de licitații: care e motivul pentru care ați prelungit acest termen? Explicația celor din comisie a fost că foarte multe dintre firmele interesate de participarea la licitație au solicitat legal extinderea termenului de depunere a ofertelor pentru a putea depune oferte viabile, credibile, consistente, având în vedere amploarea lucrării.

Dacă noi n-am fi aprobat, spune Comisia de licitații, puteau să atace la Consiliul național pentru soluționarea contestațiilor. Astfel, putea fi întârziat termenul general de depunere a ofertelor. Comisia a aprobat extinderea acestui termen, așa încât firmele nu vor mai avea cum să motiveze că n-au avut timp să-și pregătească ofertele”, a explicat, la Realitatea FM, primarul Emil Boc.

Oficialii primăriei au anunțat, în cursul lunii mai, că 15 firme sunt interesate de licitația pentru proiectarea și execuția metroului de la Cluj.

Ultimele Articole